13. maaliskuuta 2016

Herkulliset juustokakut


Nyt herkutellaan! Tässä ehkäpä vinkkejä pääsiäisen ajan leipomuksiin. Tein
nämä pari baakkelssia viime viikonlopun kutsuille ja saivat kehuja!
Ihastuin itse kovasti tuohon kermatoffeekakkuun johon idean sain 
Niinalta. Alkuperäisen reseptin hän oli löytänyt täältä blogista.




Voitele irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
Murskaa kaurakeksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. 
Painele massa vuoan pohjalle.
 
Laita liivatelehdet veteen likoamaan.
Laita kattilaan n. 1dl  kermaa ja Omarit. 
Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 
kunnes seoksesta tulee tasaista ja juoksevaa.
 Älä keitä. Anna jäähtyä.
Vatkaa loput kermat (3dl) vaahdoksi.
Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
Yhdistä kerma ja juustoseos ja
valuta joukkoon puolet jäähtyneestä kermatoffeesta 
 Kuumenna n. 0,5 dl vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon liivatteet. 
Kaada liivate ohuena nauhana kakkumassaan koko ajan sekoittaen.
Kaada kakkumassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. 
Loput toffeekastikkeesta voi valuttaa popcornien päälle.





Murskaa keksit muruiksi ja lisää sulatettu margariini.
Painele seos irtopohjavuokaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa kahteen osaan. Lisää toiseen osaan
sulatettu geisha ja mascarpone. Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä 
n. 30min.

Lisää toiseen kermapuoliskoon sulatettu valkosuklaa ja vanilkarahka.
Kaada hyytyneen geishatäytteen päälle. Anna hyytyä ja koristele.


Herkullista iltaa!


15 kommenttia:

  1. Herkullisia ohjeita mutta kiinnitti huomiota että eikö tuohon geisha-valkosuklaa kakkuun tule mitään hyydeke ainetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anne! Juu se on siitä helppo kakku, että liivatetta ei tosiaan tule :)

      Poista
    2. Tuo kakku on tosiaan ilman liivatteet ja se on ihanan pehmeää. Suklailla ja juustolla/rahkalla pysyy hyvin kasassa. :)

      Poista
    3. Tuo kakku on tosiaan ilman liivatteet ja se on ihanan pehmeää. Suklailla ja juustolla/rahkalla pysyy hyvin kasassa. :)

      Poista
    4. Mietinki mistä oon tuon ohjeen saanut mutta sulta siis :) on kyllä just soppelin makeakin. Laitoin ite tuohon vain 4dl kermaa joten normisti on korkeampi kakku vielä.

      Poista
  2. Jestas, mitä herkkuja!
    Menee niin testiin!

    VastaaPoista
  3. Voi ei, mitä ihanuuksia ja täällä kevennellään...!!!
    Tuollaisiin en ole ennen törmännytkään, josko pääsiäiseksi kokeilisi:)

    VastaaPoista
  4. Oi miten ihanat ohjeet, täyttyy pääsiäiseksi tehdä ja varmaan kutsua joku ystäväperhe herkuttelemaan meidän kanssa :)

    VastaaPoista
  5. Oi joi nyt näyttää herkulliselta, kokeiluun menee :)

    VastaaPoista
  6. Näitä tulen varmasti tekemään. Kiitos ohjeista! Juustokakut kun on lemppareitani.
    Aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. No täältähän löytyi hyvä ohje pääsiäisen kakkuun. Kiitos!

    VastaaPoista
  8. Kyllä pitää testata nämä pääsiäiseksi! Kiitos vinkistä! Niin ja iloista pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista
  9. Tätä on pakko kokeilla - kuulostaa herkulliselta ja näyttää myös :) Kiitos ohjeesta <3 mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Molemmat näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Täytyypä testailla 😊

    VastaaPoista