17. kesäkuuta 2011

Näppyjä, kutinaa ja lomasuunnitelmia -) lomailu vinkkejä otetaan vastaan !

Meille teki yllätyshyökkäyksen vesirokko.. isompi aloitti tiistaina korkealla kuumeella ja sen jälkeen noita tympeitä ja kutisevia näppyjä poju on saanut varmasti satoja kauttaaltaan. Toinen on ihan reppana :/ Tosi reippaasti kyllä on sairastellut mutta aika tahtoo tulla pitkäksi..

Vaikka sairastelu on kurjaa oli mukava viettää pari ylimääräistä "vapista" lasten kanssa kotona, yhteistä aikaa ei voi koskaan olla liikaa.. Samalla myös ehdin jatkaa ikkunoiden pesua ja aloitella pesemään mattoja. Juhannukseksi puhtaaseen kotiin on mukava saada lattioille puhtaat, mäntysuovan tuoksuiset matot :)

Kesällä kotia koristaa usein ulkoa napatut kukkaset.


Kesäpäivän kahvit kera raparperipiirakan maistuu aina :)


Lomasuunnitelmia täällä on tehty, nyt vain jännityksellä odotellaan milloin pienempi taudin saa ja miten reissun käy.. Etelä-Suomeen olisi tarkoitus ajella nauttimaan lomasta. Nyt kuulisin teiltä mielellään kivoja lapsiperheille sopivia kohteita, nähtävyyksiä, ruokapaikkoja, tapahtumista ja toki kivoja sisustusliike vinkkejä ainakin Turku, Naantali, Hanko, Raasepori. Ja kertokaahan toki jos on joitain muitakin kauniita ja käynnin arvoisia kaupunkeja edellä mainittujen lähistöllä.

Googlaamalla löytyi jotain mielenkiintoista Fiskarsin Ruukin antiikkipäivistä. Onko teillä kokemusta näistä? Taitaa olla mukava tapahtuma.

Nyt nukkumattia moikkaamaan.. Jos sattuu kutina yllättää pienen yöllä niin ehtisi ainakin hetken nukkua. Huomenna olisi tarkoitus käydä kiertelemässä pihakirppareita jos sää sallii.

Tuli muuten vihdoin ja viimein vaihdettua blogiinkin hieman kesäisempää lookkia :)
Kauniita unia!

13 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista sinne. Taudista selviää todennäköisesti vähemmällä, kun on vielä lapsi.

  Matkavinkkejä olen huono antamaan. Tekis itsekin mieli käydä Naantalissa ja Nauvossakin olis ihanaa saaristolaistunnelmaa.

  VastaaPoista
 2. Voi että, pikaisia paranemisia sinne <3 Meilläkin tuo kurja tauti sairastettiin vuosi sitten. Ensin pienempi selvisi aika helpolla, mutta isompi kärsi kovasta kutinasta pari päivää. Ei oikein pissilläkään voinu kunnolla käydä, kun kirveli. Näppyjä oli siis todellakin kaikkialla! Mutta onneksi se tauti on sitte kerralla ohi lopullisesti :) Tsemppilöitä!

  Naantali kiinnostais muakin kovasti. Siellähän on muumimaailma, ja Turun suunnassa jossain se Adalmiinan helmikin.

  Kauniit kuvat muuten <3

  VastaaPoista
 3. Hanni, kiitos <3 Joo parempihan tuo tauti on lapsena sairastaa. Sittenpähän on sairastettu :) Voi Nauvossa olis mukava myös käydä!

  Iida Emilia, kiitos <3 Nyt alkaa täälläkin hiljalleen kutina helpottamaan.. Muumimaailmassa olis tarkoitus piipahtaa. Voi joo Adalmiinan helmikin tosiaan on siellä :)

  VastaaPoista
 4. Vesirokko on pienille potilaille kurja tauti :( Toivottavasti menee ohi nopeasti! Omalle tytölle sain jotakin kutinaa helpottavaa lääkettä silloin kun hän sairasti vesirokon ja näppylöitä tuli liki sata. Käytämmössä lapsi oli yhtä punaista täplää viikon verran.

  Olet ottanut taas niin kauniita kuvia kodistasi.. Erityisesti ihastuin suloiseen kahvimottiin - itse kun juon kahvit aina motista. Onkohan tuollaisia saatavilla vielä jostain kaupasta?

  VastaaPoista
 5. Voi olihan se sitten se vesirokko.. Toivottavasti helpottaa pian! Ihanaa varmasti oli olla vähän "ylimääräisiä" vapaapäiviä poikien kanssa kotona:)
  Itse sain otettua eilen vihdoin sen rokotteen, eli ei oo niin paniikkia vaikka tytsit sairastuisivatkin.
  Ihania lomasuunnitelmia teillä! Siellä etelässä onkin kaikkea mukavaa, ja varmasti Naantalista löytyy ihania pikkuputiikkeja. Ainakin joku aika sitten TILAssa oli sieltä ohjelma jossa niitä esiteltiin..siellä sitten piipahtamaan muumimaan ohella:)Toivottavasti säät suosii!!
  Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 6. Voi kurjuus, vesirokko on mälsä tauti, mut hyvä sairastaa nuorena.
  Pikaista paranemista ja toivottavasti menee nopsaan ohi!

  Ihana uusi banneri, todella kesäisen kaunis! Ja ihanat kesäiset kuvat sireeneineen :)

  Kivaa viikonlopun jatkoa rokosta huolimatta! :)

  VastaaPoista
 7. Puhdas koti on maailman parasta.
  Paranemisia teille, toivottavasti tauti menee pian ohi.
  Adalmiinan Helmessa kannattaa poiketa. Helmi sijaitesee Paimiossa.
  Itse sain vaparit Fiskarsin antiikkipäiville ja ajattelin ekaa kertaa lähteä kurkisteleemaan mitä siellä on.
  Leppoisaa Viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Pienten lasten kanssa reissaamisesta voin sanoa vain sen: sitä ei meillä tapahdu. tai tapahtui ennen,mutta jokseenkin turhauttavaa.
  monissa paikoissa pitää lapsen olla sen verran iso,että jonkinlaisia muistoja edes jäisi. itse olen käynyt kaikenlaiset paikat äitini ja isäni kanssa ,mutta osasta ei mitään muistikuvia.
  päivät kannaattaa suunnitella siten,että kaikille olisi jotain kivaa eivätkä lapset yleensä mitään ihmeitä vaadi. omasta lapsuudestani muistan ja omien lasten haastattelun perusteella tärkeintä ovat : vesi ja jäätelö. Kaikki muu on jokseenkin ylimääräistä. -eli uimista ja uimista ja jäätelöä.

  VastaaPoista
 9. Pikaista paranemista pienelle potilaalle. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti siellä ollaan jo voiton puolella...
  Adalmiinan Helmessä kannattaa ehdottomasti käydä, navigaattorilla sinne löytää vaikka muuten oli aika "takahikiällä".
  Jos ajatte Porin läpi, Atelje Auli-Kristiinassa kannattaa pysähtyä.Sieltä löytää kaikkea ihanaa, painettuja vanhoja tekstejä ja pellavaa.
  Olis ihanaa lähteä reissuun, Hangon matkastakin on jo ihan liian kauan.
  Mukavia suunnitelmia ja mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 11. Voihan raukkoja, paranemisia sinne!!!

  Turusta n. 10 min matkan päässä Ruskolla on Loviisan Aitta, joka on esitelty Tilassakin ja voitti Gia-palkinnonkin..Kannattaa käydä katsomassa :)

  VastaaPoista
 12. Tanja, kiitos! Juu nuo kahvimotit oli suloiset ja vielä ainakin niitä viime viikolla löytyi Anttilasta. Käyhän kattomassa :)

  Suvi, joo sitä se sitten oli.. nyt alkaa onneksi olla voiton puolella :) Hyvä, että sait rokotuksen otettua! Ylimääräiset vapikset lasten kanssa on kyllä parhaita :) Ensi viikolla nähään!

  Päm, kiitti :) Piti tännekin saada vähän kesäisempää tunnelmaa :) Mukavaa sunnuntaita!

  Allidaalia, puhdas koti on kyllä ihan ykkösjuttu :) Voi pitää kyllä poiketa tuolla Adalmiinan Helmessä, taitaa olla ihana paikka :) Leppoisaa sunnuntaita!

  Kristiina, toki lapset ei kummempia vaadi. Kunhan ollaan yhedssä, nautitaan ja justiin syödään jädeä ja uidaan :)

  Piupau, kiitos :) Ja kiva kun kävit!

  Eeviregina, kiitti vinkeistä ja kivaa sunnuntaita :)

  Tinttu, kiitti! Voi oonkin muuten kuullut Loviisan aitan nimen jossakin pitääpä ehdottomasti siellä myös poiketa :)

  VastaaPoista
 13. Naantalissa on kiva sisustuliike muistaakseni nimeltään Living Deauville. Turun liikkeitä löytyy linkistä http://www.turkutouring.fi/s/matkamuistoja-lahjoja-ja-tuliaisia_
  Turussa on käynnissä Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi, joten kesä pursuaa vaikka mitä, tapahtuman sivusto on www.turku2011.fi

  Turun museoista hauskoja kohteita lapsiperheille Turun linnan ja käsityöläismuseon lisäksi on mm. Kuralan kylämäki, jossa eletään 50-luvun tunnelmissa ja uusista kohteista Logomo, jossa on suurnäyttely Tuli on irti!

  Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista