3. kesäkuuta 2013

Raparperia ja syreenin tuoksua

Moikkis!

Helteistä päivää ollaan taas vietelty! Nyt aurinko painui pilveen ja ukkonen pienesti jyrähtelee sillon tällöin. Me käytiin aamupäivä kylässä mummulassa josta mukaan lähti isoja raparperejä ja syreenejä. Raparperit leipastiin piirakaksi ja syreenit tuoksuu maljakossa sisällä sekä ulkona. 


Tässä helppo ja nopea raperperipiirakan ohje:

3dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1/2tl kardemummaa
2dl sokeria
2 raparperinvartta
0.75dl öljyä
2 munaa
1.5dl maitoa

Pilko raparperit pieneksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja laita raparperit päälle. Raparperien päälle ripotellaan sokeria sekä kanelia. Paistetaan 175 asteessa n. 30min. Anna piirakan hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle tomusokeria.

 

Meidän pihamaan syreenit on vielä pieniä vain muutaman vuoden vanhoja. Kahdessa syreenissä on muutamia sieviä kukkia. Maltan tuskin odotaa, että kasvavat ja oksia saa maljakkoon omasta pihasta. Mummulan vanhasta puusta näitä ihanuuksia onneksi löytyy!


Nyt sateen ropistellessa on hyvä heittää pitkäksi sohvalle. Muuten sitä ei malta kyllä tehdä tämmöisinä päivinä vaikka tahtoo nuo helteet kyllä väsyttää! 

Mukavaa viikon jatkoa!




13 kommenttia:

  1. Ihanaa kun satoi kunnolla!Kyllä tätä raikastusta jo kaivattiinkin :)

    VastaaPoista
  2. Sade kuuli toiveesi ja päätti jouduttaa syreenien kasvua :) Raparperi on parasta :P

    VastaaPoista
  3. Syreenit on saamassa miut hulluuden partaalle, pakko saada sellaisia omalle pihalle :) Ja raparperipiiraan juuri nostin uunista myös huomista vierailua varten, kun lähdetään ystävän mökille päiväksi :) Eli hyvin samoissa ajatuksissa ja fiiliksissä täällä :)

    VastaaPoista
  4. Voinkun tulisi sadetta, sataisi vaikka koko yön! Siitepölyä on niin mahottomasti!

    Minäkin suunnittelin raparperipiirakan paistoa...mietin, että keneltäkähän sitä kävisi "varastamassa"! Raparperimehakin voisi joku päivä keittää saikkupäivän iloksi, kun alkaa helle käydä hermon päälle :)

    Toi piirakka näyttää taivaallisen ihanalta <3

    VastaaPoista
  5. Hih :) Samoin myös me lasten kanssa haettiin raparperejä ja syreeninoksia mummulta tänään :) ainut että raparperit odottaa huomiseen jääkaapissa. Kiitos ohjeesta täytyy kokeilla sitä sitten huomenna!

    VastaaPoista
  6. Ihana katsella näitä kuviasi <3
    Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  7. Niin ihastuttavia kuvia! <3 Raparperipiirakkaa olisi ihan pakko saada pian! Ekat jo pakastin, mutta vielä en ole maistellut. :)

    Ihanaa kesäkuun alkua!

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia, niin kuin aina <3 Meillä kasvoi edellisen kodin takapihalla raparpereita ja aina oli ongelmana, että mihin kaikkeen niitä käyttäisi.

    Mukavaa viikon alkua :)

    VastaaPoista
  9. Nyt sait kylla minun ikavoimaan Suomeen!!!
    Syreenin tuoksua ei taalla ole ja raparperiakin loydan kaupoista vain tosi harvoin.....
    Nautinnollista kesaa!!!

    VastaaPoista
  10. Tosi hyvää oli tuo piirakka <3
    Mä kun rakastan kardemummaa,niin tuplasin sen määrän ja tarjoilin vaniljajäden kanssa,nam :)

    VastaaPoista
  11. Täälläkin tuoksui tänään raparperipiirakka, ja syreenit terassin maljakossa :)

    Ihania kuvastuksia! Aurinkoiset kesäterkut ja halit sinnepäin <3

    VastaaPoista
  12. Oi, kuinka herkullisen näköinen!!
    Mä olen niin monta päivää jo haaveillut raparperi piiraasta. Kävästiin mökillä pe-la yö ja sanoin kaikille, että muistuttakaa mua raparpereistä... Sinne jäi, kukaan ei muistanut :(

    Nyt pitää odottaa juhannukseen asti, että saan :(

    VastaaPoista
  13. Olipas hyvä ohje. Tein pieneen vuokaan, joten puolitin määrät ja käytin jauhoina gluteenitonta Semperin Fin mix -seosta. Ai että oli herkullista. :)

    VastaaPoista