Moikkis!
Helteistä päivää ollaan taas vietelty! Nyt aurinko painui pilveen ja ukkonen pienesti jyrähtelee sillon tällöin. Me käytiin aamupäivä kylässä mummulassa josta mukaan lähti isoja raparperejä ja syreenejä. Raparperit leipastiin piirakaksi ja syreenit tuoksuu maljakossa sisällä sekä ulkona.
Tässä helppo ja nopea raperperipiirakan ohje:
3dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1/2tl kardemummaa
2dl sokeria
2 raparperinvartta
0.75dl öljyä
2 munaa
1.5dl maitoa
Pilko raparperit pieneksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja laita raparperit päälle. Raparperien päälle ripotellaan sokeria sekä kanelia. Paistetaan 175 asteessa n. 30min. Anna piirakan hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle tomusokeria.
3dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1/2tl kardemummaa
2dl sokeria
2 raparperinvartta
0.75dl öljyä
2 munaa
1.5dl maitoa
Pilko raparperit pieneksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja laita raparperit päälle. Raparperien päälle ripotellaan sokeria sekä kanelia. Paistetaan 175 asteessa n. 30min. Anna piirakan hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle tomusokeria.
Meidän pihamaan syreenit on vielä pieniä vain muutaman vuoden vanhoja. Kahdessa syreenissä on muutamia sieviä kukkia. Maltan tuskin odotaa, että kasvavat ja oksia saa maljakkoon omasta pihasta. Mummulan vanhasta puusta näitä ihanuuksia onneksi löytyy!
Nyt sateen ropistellessa on hyvä heittää pitkäksi sohvalle. Muuten sitä ei malta kyllä tehdä tämmöisinä päivinä vaikka tahtoo nuo helteet kyllä väsyttää!
Mukavaa viikon jatkoa!