27. elokuuta 2018

Maukasta mustikkapiirakkaa ja jakkaran voittaja


Herkuteltaisko mustikkapiirakalla? Aiemmin jo hehkutin uutta mustikkapiirakka
reseptiä ja samaisella reseptillä olen leiponut jo useamman piirakan. Yhden vein 
töihin ja muutama on syöty kotona oman perheen ja vieraiden kesken. Muutkin ovat
tykänneet! Mutta hei ennen leipomishommia ilmoittelen ihastuttavan Ib laurssenin
jakkara-arvonnan voittajan. Ihan mielettömän moni teistä pitää syksystä ja sen
tunnelmasta ihan niinkuin minäkin. Tunnelma, kynttilät, hyggeily, syksyn värit ja 
hyvät ulkoilukelit olivat useiden mieleen. Arvontakone arpoi voittajaksi tällä kertaa
Sani Rusila kommentilla: Pimenevät illat, kynttilät lyhdyissä, villasukat varpaita
 lämmittämässä, ruskan värit ja metsän tuoksu sekä raikkaan kuulaat aamut
Super paljon onnea voittajalle, laitatko yhteystietosi minulle sähköpostilla. Ja
ihan tosi paljon kiitosta kaikille osaallistuneille ja etenkin UuttaKotiin.fi palkinnon
lahjoittamisesta ja yhteistyöstä!

Ja sitten laitetaan suut makeaksi ja suupielet sinisiksi. Tämän(kin) piirakan kanssa
passaa erittäin hyvin iso kasa vatkattua vaniljakastiketta. Myös vaniljajäde toimii
oikein hyvin. Ohjeen löysin Elokuun Koti ja keittiö lehdestä, jonka tilasin ekaa kertaa.








 - Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat
aineet ja kerma. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna taikinan
vetäytyä jääkaapissa vähintään 30min.
- Painele 2/3 taikinasta voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille (n. 24cm vuoka)
- Kauli lopputaikina levyksi ja voitele munalla. Leikkaa levystä kapeita nauhoja
- Sekoita kulhossa mustikat, sokeri, perunajauhot ja sitruunamehu keskenään.
Kaada piirakkapohjan päälle. Nostele taikinanauhoja ristikoksi piirakan päälle
- Kypsennä piirakkaa ensin 200 asteisessa uunissa n. 30min, alenna lämpöä 175
asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua


Herkuttelemisiin ja mukavaa viikon jatkoa just sulle!


6 kommenttia:

  1. Varmasti on herkullista :) Terv Tepa

    VastaaPoista
  2. Ite en oo onnistunu tekee vielä mehukasta mustikkapiirakkaa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mutta koitas tästä, tämä on hyvää! Kermaviilillä saa kyllä mehukkaita piirakoita, nams!

      Poista