15. helmikuuta 2012

Välipalaa

Moi!

Mitä teillä syödään välipalaksi? Mun tulee väliin leipastua murusille välipalaksi sämpylöitä tms. Mun omat ihanat muistot lapsuudessa oli se kun tuli koulusta kotiin ja ihana tuoksu tuli ovella vastaan. Äiskä oli leiponut leipää tai pullaa välipalaksi. Voi, että se oli ihanaa :) Nyt musta on ihana jatkaa tätä "perinnettä", että eskarilainen saisi samanlaisia kokemuksia. Ja tykkäähän tuo poju :)

Tänään leipasin suolasarvia pitkästä aikaa!


Suolasarvet

7dl jauhoja
200g voita
2.5dl maitoa
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa

Nypi voi ja jauhot (kuivahiiva jauhojen joukossa) ryynimäiseksi seokseksi. Lisää lämmitetty maito ja suola. Jaa taikina 4 yhtä suureen osaan, kauli taikina pyöreäksi ja leikkaa 6 osaan. Kääri sariviksi. Anna kohota liinan alla, voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 250 astetta n. 10min. Näihin voi laittaa jo ennen uuniin menoa täytteen sim. sulatejuustoa ja kinkkisuikaleita mutta musta tuo kivaa raikkautta kun laittaa kurkkua, tomaattia, juustoa ja kinkkua vasta paiston jälkeen :)

Ruokalista asia on aivan unohtunut.. Tässä viime ja tän viikon listat jos joitain kiinnostaa? :)

Ma, Kebab kastike+riisi
Ti, Uunimakkara+muusi
Ke, Mannapuuro+mansikkasoppa
To, Broilerkastike+riisi
Pe, Pitsa
La, Possun sisäfile pihvit+kermaperunat
Su, Jauhelihakeitto

Tämä viikko

Ma, Jauhelihakastike+potut
Ti, Lohikeitto
Ke, Nakki-spagettivuoka
To, Broilerinkoipi+riisi
Pe, Omatekoiset hampparit
La, Aura-ananas broilerkastike+muusi
Su, Uunilohi+uuni juurekset

Oho tulipas ruoka asiaa.. No ruoka asioista kun tuli puhetta niin meidän pikku neitonen tuli sunnuntaina jo 4kk. Ja täällä on maisteltu parisen viikkoa pottua, porkkanaa ja luumua. Alku irvistelyiden jälkeen kiinteät on alkanut maistua ja osotetaan mieltä jos äiti lopettaa syöttämisen liian aikasin ;)


Kiitos kaikille ystävänpäivä toivotuksista :)

20 kommenttia:

  1. Kivoja vinkkejä taas omiin kokkauksiin :) Mukavaa loppuviikkoa! (Ja hitto että teillä onkin hyvä ja tarkka kamera!)

    VastaaPoista
  2. Kameraan ollaan kyllä oltu tyytyväisiä :) Laitas mulle vielä sun blogiin kutsua en jotenki päässy enää?

    VastaaPoista
  3. Vasta paistettu pulla tai leipä on kyllä ihan parasta. <3

    Ihana pikkuneiti. <3

    Mukavaa viikkoa sinne teille. :)

    Ps. Blogissani on arvonta jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Voi joo eilen jo piti osaallistua arvontaan mutta sitten jäi kesken hommat ;) Nyt asia onkin korjattu :) Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  4. Taidanpa itsekin äkkiä tässä pyöräyttää vaikka teeleipiä tän sun ruokapostauksen innoittamana. Kiitos taas ruokalistoista, kiinnostaa kovasti. Taidan ainakin osittain kopioida meillekin noita ruokia. :)

    VastaaPoista
  5. Niin se pikkuinen vain kasvaa, ihana neiti! <3

    VastaaPoista
  6. Samoja ihania muistoja on täälläkin kun tuli koulusta kotiin ja vastassa oli pullan/sämpylän tuoksu! <3

    Suloinen neiti! <3

    VastaaPoista
  7. Vastaleivottuja herkkuja ei kyllä voita mitään,nam ;)!
    Ja niistä jää varmasti lapselle yhtä ihanat muistot kuin itselle <3
    Nää on niin hyviä ideapankkeja nuo ruokalistat!Jokaikinen vinkki on niin tervetullut,ku aina pakkaa pyöriä samat ja tutut ruuat.

    Iloa viikkoosi :)!Ja aivan ihastuttavan suloinen teijän pikkuneiti <3

    VastaaPoista
  8. Tuo ruokalista näyttää kivalle! Monta sellaista juttua, mitä en oo ikinä syöny. Saisko pikareseptejä? Siis sellaisia, että mistä aineksista tehdään ja vaikka kahdella lauseella, että miten. :D Lähinnä kiinnostaa nuo kastikereseptit ja spagettivuoka. Meidän köökin ruokalista kaipaa kipeästi uudistusta. Olen saanut nimittäin yliannostuksen kaalilaatikosta, lohikeitosta, makaroonilaatikosta ja nakkikeitosta.. :D Erinomaisia ja herkullisia ruokia, mutta liika on liikaa! ;D

    Ja oi, lapsuuden välipaloista tulee kivoja muistoja mieleen... :) Kuinka kivaa olikaan tulla kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vihdoin ja viimein jos vielä käyt kurkkis niin ruuista. Elinakki-spagettivuokaan rakettispagettia, nakkeja, juustoraastetta, tomaattimurska + munamaito. Uunissasellanen tunteroinen. Aura-ananas-kanakastikkeen teen kasarilla kanasuikaleet paistelen ja laitan perään kermapurkin, ananaspaloja sekä aurajuustoa. Hauduttelen ehkä n.20min. Kebab-kastikeen teen paistellen kebablastuja joiden päälle kermaa ja tomaattimurskaa.

      Poista
  9. Niin suloinen neitokainen <3 Meidän poitsu on 5kk ja meillä myös kiinteät maistuu. Niin ihanaa kun toinen oikeen suu ammollaan oottaa uutta lusikallista :) kiva kun pistät noita teijän ruokalistoja näytille! Saa aina uusia vinkkejä omaan ruoanlaittoon :)

    VastaaPoista
  10. Noita sarvia täytyy kyllä testata ! Kuulostaa/ näyttää hyviltä ! Kiitti postauksesta :)

    VastaaPoista
  11. Nälkä tuli ruokalistoja lukiessa! Kivan monipuolista.. Kun vain olisi joskus aikaa ja jaksamista kokkailla joka päivä jotain ruokaa.. ehkä sitten joskus, jos olisi päivät kotona eikä ne menisi töissä :)

    VastaaPoista
  12. Mäkin muistan sen kun tuli koulusta kotiin niin ihana tuoksu oli kotona<3

    VastaaPoista
  13. Ihana pikkutyttö teillä siellä <3 Sain hyviä vinkkejä ruokalistoistasi, kiitos! Suolasarvia pitäisikin tehdä pitkästä aikaa, nam!!

    VastaaPoista
  14. Kiitos suolasarvien ohjeesta! Olivat tosi hyviä :))

    VastaaPoista
  15. Voi kuinka suloinen Prinsessa siellä kuvassa:)Kiitos ruokalistasta näytti tosi hyvältä..meidän perheen suosikki on yli helppo kanakastike ja riisit..hunajamarinoituja broitsuja paistetaan ja haudutetaan runsaassa ruokakermassa ja pikkuporkkanoita joukkoon..ei tarvi suolaa tms. mausteita..valkosipulia joskus pilkon joukkoon nam=D katselin sinun vanhempia postauksia ja siellä jossain joulun alla oli kuva ihanasta naulakosta jossa pieni hylly..onko ite tehty.. ja mitä maksaisi ihan puuvalmiina ja ilman koukkuja..tarvisin juuri tuontyyppisiä pari kappaletta ja n.55cm pitkiä...muistan kanssa kun koulusta kotiuduin kuinka ihanalta se tuntui kun tuore pulla tai leipä tuoksui..kyllä perinteitä kannattaa jatkaa...talvisin terveisin Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Anteeks kun vastaus viipyi vaihteeks ;) Joo ite on tehty ne neulakot jos tarkotit niitä joissa vanhanhan naulat koukkuina? Niistä taidettiin pyytää 25e. Tällä hetkellä ei varmaan aika anna periksi tehdä valitettavasti kun tää emäntä keksii tuolle ukkelille jatkuvadti nikkaroitavaa ;)

      Poista
  16. Kiva juttu jos jokunen sai vinkkiä ruokalistoista :) Aina sellasta pähkäilyä tuo ruuan laitto että huh huh :) Laittelen pikimmiten pikaohjeistuksia kastikkeista :)

    VastaaPoista
  17. Voi kuinka suloinen pieni neiti! Ja kiitti ruokalistoista, heti tuli mieleen että täytyykin tehdä joku päivä mannavelliä! :)

    VastaaPoista