19. helmikuuta 2017

Kylmäkäyneet patongit


Koska arkiaamut ovat hyvin kiireisiä ja aamupalat vedetään nassuun melkoisella
vauhdilla, on viikonloppuisin mukava panostaa aamupalaan. Aamulla Instaan 
postaamastani patonkikuvasta kyseltiin ja toivottiin ohjetta. Jonka laitankin tähän
teille näytille ja tietty myös itseäni varten. Tämä ohje on siittä hyvä, että taikinan teossa
 ei mene kauaa ja voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana. Taikina käy jääkaapissa
yön yli ja lopputuloksena on tosi maukasta ja pehmoista patonkia. Itse tein
taikinan illalla, leivoin aamulla ja leipien kohotessa ehdin viedä esikoisen jo
klo 8 jalkkishallille, ajelin kotiin ja paistoin patongit.  Kaikki minuutit oli siis 
tehokäytössä ;) Peleiltä kotiin palattua nautittiin myöhäinen aamiainen.
 Ohje on työkaveriltani, itse tein joitain muutoksia ja tässäpä ohje.




Murenna hiiva, kaada puolet maidosta ja anna hiivan liota maitoon sekoitellen.
Lisää loput maidosta, vesi, suola, sokeri, öljy, siement ja jauhot. Sekoittele taikinaa hyvin 
jonkin aikaa. Laita kelmulla peitetty taikinakulho jääkaappiin yön ajaksi.

Aamulla pääseekin leipomaan. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo patongit.
Anna nousta pellillä liinalla peitettynä n. 45min. Voitele piimällä, ripottele päälle
esim. sesaminsiemeniä, auringonkukansiemeniä tms. Tee patonkiin muutama
viilto terävällä veitsellä. Laita leivät 250 asteiseen uuniin ja laske lämpötila 200
asteeseen. Paista n. 20 minuuttia.

Ja sitten vain herkuttelemaan!

Mukavaa uutta viikkoa!



 

3 kommenttia:

  1. Nyt näyttää sellaiselta ohjeelta, että tuota täytyy kokeilla. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kiva ohje ja leipomukset herkullisen näköisiä. Olivat varmasti herkullisia syödä lämpöisinä.

    VastaaPoista