5. helmikuuta 2017

Runeberginpäivän herkkuhetkeen


Joulun jälkeen oon pyrkinyt rajaamaan herkut viikolta pois. Tietty joitakin
poikkeustilanteita on ollut, kuten muutto töissä ;) Mutta pääasiassa herkuttelut on
nyt rajoitettu viikonloppuun. En osta läheskään joka viikonloppu karkkia itselleni
mutta leivottua tulee kyllä aika usein. Eilen leipasin päiväkahville Runebergintorttua.
Tämä herkku vie kyllä kielen mennessään..
 



Samaisella ohjeella olen leiponut kerran aiemmin muutamia vuosia sitten.
Ohje oli tosi helppo, nopea ja lopputulos herkullinen, joten jos tänään mieli
tekee makoisaa niin tässäpä ohje (muistaakseni Kotiliedestä otettu).
 
Runebergintorttu

200g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2.5dl korppujauhoja 
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vadelmahilloa
1dl tomusokeria
n. 1rkl vettä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, vatkaa hyvin.
Yhdistä korppujauho, vehnnäjauhot sekä leivinjauhe. Lisää ne taikinaan kevyesti
sekoitellen (taikinasta tulee melko paksua). Voitele suorakaiteen mallinen vuoka ja 
levitä taikina vuokaan tasaisesti. Paista 175 astetta n. 35 minuuttia. Kumoa vuuasta
 pois ja anna jäähtyä.

Sekoita tomusokeri ja vesi, kuorrute saa jäädä melko paksuksi. Levitä 
vadelmahilloa tortun keskiosaan. Laita sen jälkeen hillon kummallekkin puolelle
tomusokerikuorrute. Anna kuorrutteen kovettua jonkinaikaa ja leikkaa viipaleiksi.





 
Tässä aamukahvin kyytipoikana maistelen jälleen palan torttua ja täytyy sanoa,
että maku melkeimpä paranee! Alkoipa aamu makeasti.. nooh, pian lenkkikamppeet
päälle ja happihyppelylle pikkupakkaseen. Tänään mennään pienempien kanssa
katsomaan Onneli ja Anneli, onkos joku käynyt katsomassa? Odotukse ton korkealla,
noi Onnelit ja Annelit on vaan niin ihania leffoja!

 
 Makeaa Runeberginpäivää!