27. huhtikuuta 2017

Mites teillä?


Pitkin viikkoa oon miettinyt jälleen, että kuka hitsi täällä sotkee niin kamalasti.
 Huusholli on muistuttanu viime päivät sikolättiä ja miten se sotku pistää niin pahalle
 tuulelle?! Kadehdin hieman mun muutamaa ystävää, jotka ei jaksa siivoista välittää. Mä en 
tahdo sietää epärjestystä ja sotkua. Siihen ei vaan totu, ei vaikka lapsiakin on ja aattelis,
että sille siedättyy. Kaapit ja nurkat notkuu ylimäräästä kamaa. Millonhan olis aikaa käydä 
kaikki läpi ja heittää ylimääräiset pois? Saan varmaan pyhittää kesäloman ekan 
viikon sille hommalle. Paitsi tietty jos kelit on hyvät niin silloin se homma kyllä jää ;)
Ennen varsinaisia siivoja niiden huoneiden raivaukseen menee törkeästi aikaa! Kyllä
muksut jonkunverran siivoilee omia kammareitaan, mutta enemmänkin voisi.
Ei ne koskaan innosta hypi kattoon, kun torstai ja siivouspäivä koittaa ;) No joo, mutta
nyt se olis jälleen tehty. Pikaiset viikkosiivot! Teen harvoin kunnollisia suursiivoja
 ja sen kyllä näkee! Viikkosiivot tehdään tehdään parissa tunnissa. Mites siellä 
siivoillaan? Ja kuin usein teette isommat siivot ja saatteko innostettua lapset
siihen hommaan? 
Viikonloppuna meillä juhlitaan poikien synttäreitä. Huominen menee leipomis
hommissa. Aivan ihanaa, kun on pitkä vkl tiedossa. Kevät on niin mukavaa
myös näiden extra vapaapäivien vuoksi. Täällä on muuten satanut lunta viimeiset
pari päivää. Maassa on ihan reilu kerros lunta, yäk!


Mukavaa viikonloppua!13 kommenttia:

 1. Täälläkin oli pikainen siivousilta, äiti imuroi ja pyyhki pölyt! Teini pesi vessan 👍 kyllä se siivottu koti on vaan parhautta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän teini on kyllä niin akera! Voisin veikata, että useammankaan teinit eivät pese veskiä! Ihailtavaa! Puhdas koti on parhautta todella <3

   Poista
 2. Välillä siivoominen jää pidemmäksi aikaa, mutta sen huomaa kyllä sitten siivotessa, miksi tätä kannattaisi useammin tehdä. Nyt pyrin siivoamaan kerran viikossa, mutta ei se kovin inspiroivaa hommaa ole. Kotona vielä asuessani oma huone piti siivota n. 3krt/vk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu täällä myös kerran viikossa on viikkosiivot. Joka päivä toki järkätään paikat, mutta imuri heiluu vain kerran pari viikossa. Siivoukseen tarvii tosiaan tietyn inspiksen, joskus se löytyy ja joskus ei :D Mutta sen jälkeen fiilis on aina loistava!

   Poista
 3. Sama juttu täällä, en voi sietää sotkuja ja viikkosiivous on vain tehtävä aina ennen viikonloppua, muuten se ei tunnukaan viikonlopulta. Lapsuudenkodista tuon tavan olen oppinut ja ihan hyvä niin, viikkosiivoon kuluu aikaa n. 1-2 tuntia jos sen arkena teen, joskus venyy lauantaille ja sitten teen paremman siivouksen. Kadehdin ihmisiä, jotka sietävät pikku sotkuja, eivätkä ole niin orjallisia viikkosiivon tekijöitä.

  Kaunista siellä, kuten aina :)
  Ihanuutta viikonloppuusi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli lapsuudenkodissa ihan sama homma. Viikonloppu aloitettiin puhtaassa kodissa ja niin on jatkettu myös meidän kodissa <3 Kiitos Sari ja ihanaa vkl myäs teille!

   Poista
 4. Heh, tuttua! Lapset innostuu siivoamaan lelujaan viimeistään siinä vaiheessa kun äiti nappaa jätesäkin ja ilmoittaa työntävänsä sinne KAIKKI lattialla lojuvat romppeet ;) Nyt koiran karvanlähdön aikaan meillä imuroidaan vähintään kolme kertaa viikossa, mutta normisti vaan pari kertaa ja moppaus aina tarvittaessa. Mutta päivittäin saa pyykkiä ja tiskiä pyöritellä, harjata pöydän alta ruuan murut ja pyyhkiä tasoja. Loputon suo suorastaan :D

  Kivaa vapun odotusta teille sinne kauniiseen ja siistiin kotiin <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttua juttua taitaa olla useimmissa lapsiperheissä :D Mukavaa viikonloppua ja vappua myös teille <3

   Poista
 5. Just varoittelin että taas olis yläkerran/ makkarien siivouksen aika. Miten voi mennä kaks viikkoa aina niin nopeeta! Miten joskus on ehtinyt vaihtaa lakanat viikottain, nyt menee jo viikko että saa ne muun pyykin lisäksi pestyä ja mankeloitua!
  Onneksi kohta voi peitot jättää pois niin puristettava vähenee kesäksi Pari kolme kertaa joutuu välillä järjestellä ja imuroida ylhäällä välis. Allergiset ja atoopikot hyötyis vie ahkerammastakin siivouksesta..... mutta tuntuu että siivoukseen menee kauheesti aikaa muutenkin vaikka siltä ei näytä!
  Alakerras Keskuspölynimurin johtoa meillä ei enää kerätä pois kuin synttäreiksi :D pitää olla helposti ja nopeasti esillä.
  Siivo on niin kovin katoavaista :/ mutta eiköhän tilanne muutamassa vuodessa helpota ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit Maaka kuullostaa niin tutulta! Varsinkin tuo lakanahomma ja se, että puhtaat pyykit saavat odottaa.. Meillä kodinhoitohuoneen pöytä on yleensä niin täynnä pyykkikasoja, että ikkunasta ei ulos näe :)

   Poista
 6. Meillä ei ole enään lapsia kotona. Mutta kysyn kans kuka täällä likastaa, kantaa hiekkaa...ym. tuolta pihalta. Pöydän alunen muruja täynnä. Käyköhän meillä joku yön aikan likastamassa :) ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenki kummasti se vain tapahtuu näköjään myös ilman muksujen "apua" :D

   Poista
 7. Tiedän niiiin tuon tunteen! No, olen Poikasen 9kk myötä vähän siedättynyt tuohon, että sotkua tulee ja tavaraa, sukkaa ja töppöstä on vähän siellä täällä. Ratkaisin asian odotusaikana niin, että myin todella paljon tavaraa. Yritin käydä kaappi ja laatikko kerrallaan läpi, nettikirppiselle ja kiertoon. Asetin itselle myös ostokiellon (sisustusjutuista) ja aika hyvin se on pitänyt.
  Mutta, näkyyhän tuota tavaraa vaan silti kertyvän ja ne kaapit... niissä olen nyt joutunut antamaan periksi, kun en ehdi samassa tahdissa kuin ennen.

  Välillä tulee sellainen puuska itelle, että nyt teet! Ja kyllähän minä yleensä teenkin. Joka päivä koitan laittaa paikat kuntoon, pestä koneellisen pyykkiä ja laittaa ne myös kaappiin. Mutta, se kierre on loputon, kun vaatekaappi ei ole järjestyksessä ja sitten kun alat niitä sinne laittamaan, niin argh!
  Ja se pölyn määrä, mitä meiltä löytyy. Minusta on jotenkin alkanut tuntumaan, että joku pöllyyttää sitä tänne ihan tahallaan.
  Tuo siivouspäivä voisi olla hyvä juttu!

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista