13. huhtikuuta 2019

Kinder-kääretorttu


Moikki lauantaihin! Nyt kaikille herkkusuille ja suklaata rakastaville olis oiva
leivontavinkki pääsiäiselle. Jos ajattelet leipovasi tätä herkkua niin huomioi, että
kääretorttu oli parhaimmillaan kun sai olla yön yli jääkaapissa. Muutaman
tunnin jääkaapissa olon jälkeen maistin kääretorttua, mutta maku pääsi oikeuksiin
tosiaan vasta seuraavana päivänä. Ohjeen bongasin huipusta Perinne ruokaa prkl
blogista. Suosittelen vilaisemaan blogin puoleen jos se ei vielä ole tuttu.
Laitan ohjeen myös tänne niin se on itsekin sitten helppo löytää myöhemmin. 
Valkosuklaa täytteellä täytetty kääretorttu on myös gluteiiniton.
 




 Kinder-kääretorttu

4 munaa
1.5dl sokeria
1dl perunajauhoja
4rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl leivonjauhetta

Täyte:
290g valkosuklaata
400g maustamaton tuorejuusto
1dl kuohukermaa
1rkl sitruunamehua 

Kuorrute:
1dl kuohukermaa
145g tummaasuklaata

Koristeluun valkosuklaata ja pieniä suklaamunia

- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuoheaksi vaahdoksi
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita kevyesti munavaahtoon
- Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteessa n. 7-8min
- Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paperi varovasti

- Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, lisää
sulatettu valkosuklaa ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin n. 30min

- Täytä kääretorttu valkosuklaavaahdolla, kääri tiiviiksi rullaksi ja anna olla jääkaapissa 
vähintään 4h ajan, mutta mieluiten yön yli. 
- Valmista suklaanache hienontamalla suklaa ja kaatamalla päälle kiehautettu
kerma. Koristele valkosuklaalla ja suklaamunilla.
 


 

 Kääretortusta jäi vielä puolikas pakastettavaksi, joten jospa ottaisi sulamaan.
Ihana häärätä tämä päivä kaikessa rauhassa kotona ja käydä ulkoilemassa. Pääsiäis
koristeita ajateltiin myös hieman laittaa lisää. Lähinnä hyöhenin koristeltuja
oksia ja neiti odottaa aina eniten koristella pienillä tipuilla pääsiäisruohot.

Meillä oli eilen hieman erilainen ilta, kun "jouduttiin" evakkoon muu väki teiniä
lukuunottamatta. Hän täyttää huomenna 14-vuotta ja kutsui eilen muutamia
kavereita kylään. Tilattiin Kotipitsasta pitsat ja laitettiin mässyä pöydät täyteen.
Yläkoulu on tuonut tullessaan mukavia uusia kavereita, niin poikia kuin tyttöjä. Koulun
vaihto muutti selvästi kaverisuhteita niinkun se taitaa usein tehdäkin. No hauskaa
täällä oli ollut ja ihana oli nähdä onnellinen hymy synttärisankarin kasvoilla.
Pienemmät pääsi mummulaan (josta tosin jo aamulla haettiin kuumeinen kymppivee
kotiin sairastamaan) ja me isoimman murun kanssa käytiin ajelulla ja kyläilemässä
ihan kaksin. Ohtakarin rannoilla paistoi kauniisti kevään aurinko ja kyllä
se kesä sieltä lähestyy, pikkuhiljaa.

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Oijoi, näyttää ja kuullostaa tosi hyvältä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä. Tätä voisinkin tehdä pääsiäisenä ja sopisi kaikille ruokailijoille, myös gluteenittomille!

    VastaaPoista
  3. Mietin juuri kauppareissulla eilen, että pitäisikö tehdä pitkästä aikaa kääretorttua ja minkälaisen täytteen siihen tekisin. Kiitos, kun jaoit tämän ohjeen! Nyt ei tarvitse enää miettiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tämähän tulikin sitten just oikeeseen aikaan, olipa kiva juttu😊

      Poista
  4. Nam miten herkullinen kääretorttu 🤩 Tätä ohjetta pitääkin kokeilla 😍Mukavaa sunnuntaita 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen koklaamaan 😊 Mukavaa pääsiäisen aikaa❤

      Poista