3. tammikuuta 2011

Mitähän tekis isona..

.. tämmöisiä pohdintoja on mulla päässä pyörinyt syksyn mittaan väliin vähemmän ja väliin enemmän. Tai lähinnä se mitä uutta tahtoisin ehkäpä koittaa.. Mulla on kyllä ihana työ josta kovasti pidän. Vakkaripaikkaa ei toki ole mutta sijaisuuksia aika mukavasti on riittänyt. Vielä pari vuotta sitten en olis osannut ajatella itteäni millekkään muulle alalle millä nyt olen. Mutta nyt kovasti ajatukset ovat siinnä pisteessä, että ihana olis koittaa myös jotain uutta. Onko muilla samanmoisia mietteitä ja oletteko rohkeasti lähteneet koittamaan uusia juttuja?

En kuitenkaan työstäni kokonaan tahtoisi ehkä luopua kuitenkin siitä kovin tykkään. Mutta tämän työn ohessa voisi koittaa jotakin uutta ja erilaista. Opintoja ehkä? Millaistahan olisi opiskella kahden pienen kanssa? No ei ehkä kuitenkaa
n.. hmm.. tässähän riittää pohdittavaa. Käsillä tekeminen, somistaminen, sisustaminen..olispa aika ihanaa työtä sekin :) Sitten tahtoisin myös sitä, että työt eivät liikaa veisi perhe ja sosiaaliselta elämältä. Että riittäisi niihin myös kunnolla aikaa. Lapset ovat vain niin pieniä hetken.Tämmöisiä mietteitä tulin jakamaan teille vuoden ensimmäisenä maanantai-iltana.. Toivottavasti teillä on alkanut Uusi Vuosi mukavissa merkeissä. Kaikkea hyvää viikkoonne ja voikaahan hyvin.Lämmöllä Nonnukka

18 kommenttia:

 1. Toivottelen sinne myös Oikein Hyvää tätä Uutta Vuotta. Paljon sibnulla mietteitä, mutta kuten sanoit, lapset ovat pieniä vain hetken verran...
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Mulla on samanmoisia mietteitä. Olen työssä jossa kyllä viihdyn, mutta tunnen silti kaipaavani jotain muuta, oman työni oheen. Mutta en silti tiedä, mistä aikaa siihen taikoisin kun nytkin jo aika kortilla. Minä haaveilen sisustussuunnittelijan tutkinnosta, sen voisi suorittaa, mutta pitäisi pitää virkavapaata omasta työstä, jotta voisi suorittaa tutkinnon loppuun, joskus haaveilen perustavani sisustusliikkeen ja tämä on ihan vaan haave, joka tuskin toteutuu ainakaan pitämällä tämän hetkistä työpaikkaa :) Joskus on elämässä kiva haaveilla.

  VastaaPoista
 3. Täälä mietin samaa... Pitäisi miettiä työasioita, kun Samuel täyttää toukokuussa 3 vuotta. Mielummin olisin kyllä kotona, kun lapset on niin vähän aikaan pieniä. :(

  Ihanaa uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
 4. Onnellista uutta vuotta koko perheelle!

  Itselle tapahtui myös kaikenlaista viime vuonna -sekä iloa että surua-, mutta onneksi iloiset asiat ovat päällimmäisenä mielessä. Toivottavasti alkanut vuosi olisi yhtä antoisa... ;)

  VastaaPoista
 5. Pienten lasten äipöille tuo kysymys on hurjan vaikea!!!!Mitenkä yhdistää työ ja perhe-elämä?Siihen vielä muut sosiaaliset suhteet??
  Mulla valinta ois helppo JOS omien lastenhoidosta vaan maksettais ees hiukan isompaa korvausta.Nyt täälä oon viime viikot pohtinut pääni puhki,että MITÄ sitä vois työkseen tehdä täältä kotoa käsin,niin että hoituis sekä lastenhoito että tienestin keruu ;).En oo vielä keksiny...!
  Itelläni on niin väärä ammatti tänne seudulle työllistymistä ajatellen,että oikein hirvittää.Tuoko tulevaisuus koulun penkkiä vai mitä lie se jää nähtäväksi!?!?!

  Tsemppiä ja toivottavasti oikein mukavia oivalluksia sun pohdintoihin :)!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Itellä nyt vaan niin suurena haaveena että saisin olla kotiäippänä pitkään, ja saisi näitä pikkuisia lisää. ;) ♥ Tulevaisuuden ammatista ei mitään ajatusta oikein...

  VastaaPoista
 7. Kas siinäpä vasta pulma! Ihan samoja mietteitä olen pyöritellyt koko syksyn. Kunpa voiskin tehdä töitä kotona.

  Mutta hei...teidän täytyy pistää joku nettipuoti pystyyn, kun osaatte tehdä omin käsin kaikkea ihanaa :) Täältä löytyis heti vakkari-asiakas ;) Vaikka olet varmasti myös ihana neuvolan täti :)

  Ehkä uusi vuosi tuo meille tullessaan kivoja uusia haasteita. Toivotaan niin <3

  VastaaPoista
 8. No tiedätkö mulla pyörii sama kysymys päässä jo ties kuinka monetta vuotta, mutta en vaan ole vastausta löytänyt. Neljän lapsen äitinä on ihan parasta, mutta kyllä sitä työelämään pitäisi vielä joskus lähteä. Opiskeleminen ei kuitenkaan (kai) ole mulla enää vaihtoehto, kun miltei pitäisi jonnekin toiselle paikkakunnalle lähteä. Tätä menoa mulla tulee jo eläkeikä vastaan :D

  Vaikeita päätöksiä ja pohdintoja. Tsemppiä sulle omiin haaveisiin ja ratkaisuihin :)

  VastaaPoista
 9. Parikymppisenä olin äitiyslomalla, hoisin poikia kotona ja opiskelin loppuun nuoriso-ohjaajakoulutuksen, samaan aikaan laitoin oman firman pystyyn ja tein töitä. Aika hurjaa aikaa. Nyt kolmikymppisenä päätettiin vaihtaa paikkakuntaa ihan tosta vaan ja tehdä unelmista totta. :)
  Eiku vaan nettikauppa pystyyn! :D Teillä on lahjoja tehdä kauniita esineitä ja tavaroita.

  VastaaPoista
 10. No on ollut ja on edelleen. ;) Mähän olen valmistunut kääntäjäksi ja niin vaan tässä sisustuspuotia pyöritellään. ;D Ja tällä hetkellä suunnittelen myös opintojen jatkamista hieman uuteen suuntaan...että kyllä tosiaan minäkin mietin mikä musta isona tulee. :) tsemppiä pohdintoihin! :)

  VastaaPoista
 11. Aivan samoissa mietteissä! Itse tein ison muutoksen syksyllä ja palasin lukemaan " omaa alaani" vielä vähän lisää, mutta nyt.. Sisustaminen, hevoset ja kaikki vie ajatuksiani usein pois nykyisestä. Haluaisin tehdä työtä alallani, mutta en sillä perinteisellä kaavalla..

  Kokemuksesta voin sanoa, että opiskelu ja perhe-elämä on helpostikkin yhdistettävissä.

  VastaaPoista
 12. Suosittelen lämpimästi opintoja esimerkiksi johtamisen ja kehittämisen koulutusohjelmassa (YAMK). Se antaa paljon itselle, alkaa ajatella työtään aivan eri näkökulmista. Vaikka et koskaan toimisikaan esimiehenä, antaa ne paljon sinulle alaisena. Pitkään työssä olleet opiskelutoverit vahvistavat myönteisiä oppimiskokemuksiaan. Opiskelu pienten lasten kanssa onnistuu, kun rajaat aikasi opiskelulle ja perheelle. Elämä lasten kanssa on kasvattunut sinun stressinsietokykyä, järjestelmäälisyyttä ja ajan käyttöä. Onnea matkaan! Onnistut kyllä, jos sinua opiskelu kiinnostaa.

  VastaaPoista
 13. Voi, samoja asioita pähkäilen täällä. Mitä sitä tekisi? Mielellään olisin täyspäiväisesti kotiäiti mutta siitä ei pankkitili taida olla samaa mieltä..
  Oikeen hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 14. Jos opiskelu kiinnostaa niin silloin kannattaa ehdottomasti lähteä lukemaan... ettei harmita sitten jälkikäteen kuten itsellä vähän tuppaa tekemään :)

  VastaaPoista
 15. Minäkin suosittelen opiskelemaan mieleistä alaa, kun olet vielä nuori ja kaikki tiet avoinna. Miksi et juuri jotain kädentaitoalaa, olet niin kätevä käsistäsi.Nettiputiikkikin vaikuttaisi kivalta vaihtoehdolta, jos kotona olo lasten kanssa maittaa.

  Toivon unelmillesi ja suunnitelmillesi siivet alleen!!

  VastaaPoista
 16. Voi onpa ihana kuulla, että muillakin mielessä tulevaisuuden suunnitelmat. Kiitos kovasti kaikille tsempistä! Juu olishan se oma liike kiva juttu..mutta ei oo yhtään tuota kaupallista kokemusta eikä näkemystä :D katotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  VastaaPoista
 17. Toivotaan, että löytyis mieluista tekemistä:-))
  Oikein mukavaa loppuviikkoa<3

  VastaaPoista
 18. Voi, rohkeasti uuteen jos tuntuu siltä. Minulle rohkeuden paikka pöllähti tänään ja tyytyväinen olen. Pelokas ehkä kyllä, vähän, mutta luotan siihen että pystyn.

  Toivottavasti haaveet ja unelmat toteutuvat <3

  VastaaPoista