23. heinäkuuta 2012

Köpiksen reissu

Luvassa piiitkä postaus reissusta ja suuren suuri kuvapläjäys! Koittakaa kestää :D

Monen vuoden takainen haave toteutui.. Ai, että mä rakastuin tuohon kaupunkiin! Ei Kööpenhaminaa kyllä turhaan kehuta aivan tosi valloittava paikka! Voin lämpimästi suositella kaikille :) Mekin alettiin heti suunnitella uutta reissua sinne.. joskus tulevaisuudessa koko perheen voimin! Ainut mutta on noi lennot. Voi, että mua jännitti!! Oikeesti niin meno kuin paluulennolla musta tuntui ekan puolen tunnin aikana, että mä kuolen sinne koneeseen :D Toka kerta oli nyt lentoja ja lentopelkoa on! Mutta hengissä selvisin :) Auttaako tuohon lentopelkoon se, että lentää useemmin? Kauhulla odotan jo muutaman viikon päässä häämöttävää Tukholman reissua minne lennetään myös. Juu vaikka noi lennot on tosi lyhyitä niin silti!

Me nautittiin tosiaan miekkosen kanssa kehdenkeskisestä ajasta. Mummu hoiteli mun sisarusten avustuksella lapsia meillä kotona. Kiitos vielä teille ihanat apujoukot, että tämä reissu mahdollistui! Iso ikävä oli lapsia ja kotoa lähdettäessä nyyhkyttelin kyllä autossa tovin! Samoin muutaman kerran reissussa iski kova ikävä ja muutama kyynelkin pääsi. Varsinkin kun näkyi pieniä lapsia ja iltaisin. Mutta kuinka hyvää tämmöset reissut kaksin tekevätkään!


Köpiksessä oli tosi ihana rennon letkeä tunnelma! Ihmiset olivat iloisia ja mukavan oloisia! Niin ja todella tyylikkäitä! Kova vilinä kävi kaduilla kun ihmisiä oli niin paljon. Herkulliset tuoksut tuli vastaan kaduilla. Paljon terasseja, kauniita kahviloita ja ihania ruokaravintoloita! Hyvästä ruuasta ja tunnelmasta mekin nautittiin. Rakennukset tuolla Köpiksessä on todella kauniita! 

  



Meidän ehdoton suosikki oli Nyhavn! Niin kaunista, hyvä fiilis ja hyvät ruokaravintolat!

 
Kiitän ja kumarran teille ihanat bloggaajat (ainakin Anriko, Niina ja Niina kiitti myös sulle Privat vinkeistä) jotka annoitte blogeissanne hyviä shoppailuvinkkejä! Ströget sivukatuineen on täynnä ihania liikkeitä! Köpis on kyllä shoppaajan ja erityisesti vaateshoppailijan paratiisi!  Vierivieressä vaatteiden merkkiliikkeitä ja isoja tavarataloja. ILLUMIN tavaratalon lastenvaateosasto (jossa kaikki merkit mm. Benetton, Molo, Ticket, Wheat ym. viriviesessä) oli aivan tosi ihana paikka ja sieltä teinkin lapsille edukkaita ja hyviä löytöjä!

Paljon on myös pieniä suloisia ja värikkäitä sisustusputiikkeja joissa piipahdettiin (mm.KIRK,GRØNLYKKE, FANNYMIA, LIEBE, RETROVILLA)! Noissa liikkeissä ei oikeestaan ollut mun tyylisiä juttuja mutta kiva niitä oli ihastella :) Ihmettelin muuten, että Mailegia ja GG:n juttuja siellä näkyi todella vähän. En ainakaan niitä löytänyt. Yhdessä liikkeessä (GRØNLYKKE)  oli GG:n astioita mutta muualla niitä en nähnyt.  Ehdoton lempparikauppa ja eniten mun näköistä oli SØSTRENE GRENES kaupassa. Omat ostokset sai itse pakata paperipussukoihin joka sekin loi oman tunnelmansa :)


 

Shoppailun lisäksi käytiin tietty ihasteleen myös pieni merenneito, Amalienborgin linna ja kova halu oli nähdä myös tuo Christiania vapaakaupunki. Siellä meinas kyllä vähän jänskättää mutta oli mielenkiintoinen kokemus sekin! Myyntikojuja löytyi joka lähtöön ;) Kyllä täytyy sanoa, että Omakoti onnenpesän rouva oli väliin kuin Liisa Ihmemaassa ;)




Tivoli oli aivan ihana paikka! En voi ees sanoin kuvailla kuinka kaunista siellä oli! Kierreltiin aluetta monen monta tuntia ja ooteltiin, että ilta alkoi hämärtää jolloin nuo lukuisat valot pääsi näytämään parastaan. Niin kaunista! Tivolissa kävin Lisbet Dahlin liikkeissä missä oli myös ihania juttuja!






Hotelli oli tosi hyvä! Hotel Operassa oltiin. Kaunis ja kiva hotsku, hyvä aamupala, mukava henkilökunta ja rauhallinen sijainti mutta lyhyt matka keskustaan.


Hauska ja rentouttava loma siis! Paljon nähtiin, koettiin ja käveltiin :) Kävelykilometrejä tuli varmasti usemapi kymmenen niin silti tuo ei tuntunut miltään kun oli niin paljon nähtävää! Useita pausseja pidettiin matkojen varrella, istuskeltiin puistoissa, kahviloissa ja terasseilla . Hörpittiin erikoiskahveja tai sidukkaa sekä olutta :) Köpiksessä oli muuten suhteellisen helppo liikkua! Miehen kans kyllä kun reissaa niin jostain ihmeen syystä se tietää aina mihin pitää mennä ja kartanluku onnistuu, toisin kuin mulla ;)


Ikä pidentyi varmasti taas vuosilla naurettiin me tuolla reissulla niin paljon! Varsinkin meidän kielitaidolle :D Hyvin me selvittiin kun mies niin hyvin enkkua ymmärtää mutta kummankin ulosanti on vähän mitä on (varsinkin mun) ;) Esimerkiksi se kun istuttiin ravintolan terdellä kuumassa auringonpaisteessa.. mies tilasi itselleen oluen ja mä siiderin. Hetken päästä tarjoilija kävi sisällä ja kysyin mitä makua tahtoisin. Valitsin päärynänä ja pian tarjoilija toi mulle kupin TEETÄ? En voi käsittää miten niin väärin kuuli tai ymmärsi mun puheista ;)  No mä kiskasin teen naamaani ja tilasin sitte sidukan jolloin viesti meni oikein perille :D

Semmoiset lomafiilikset meillä oli :)




26 kommenttia:

  1. Kuulostaa siltä kuin teillö olisi ollut todella ihana loma Köpiksessä.Kauniit rakennuksia.
    Oikein mukavaa alkanutta viikkoa sinulle
    Halauksin Erica

    VastaaPoista
  2. Mukava kuuloinen loma teillä ollut. Matkailu avartaa ja kielitaitokin siinä karttuu =D

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi miten ihanalta reissu kuulostaa ja voin vaan kuvitella miten vaikea on tähän yhteen postaukseen tuoda koko reissun ihanuus. Mä en malta odottaa, että päästää kaupunkia ihailemaan ja kauppoja kiertelemään. Toivottavasti meidän reissu onnistuu yhtä hienosti!

    VastaaPoista
  4. Ihanan kuuloinen reissu teillä. Mun mies on myös hyvä suunnistamaan, itse eksyisin takuuvarmasti heti kättelyssä, miten voikin olla niin huono suuntavaisto.

    VastaaPoista
  5. Voi mikä ihana reissu, mulla kans haaveena joskus päästä sinne mutta kielitaitoa ois ihan pakko vähän prepata :D

    VastaaPoista
  6. Kuulostaapa mukavalle! Voin kertoo, että ei se lentäminen pelota yhtään sen vähempää vaikka ois satoja lentoja takana, ainakin jos meidän äitiä katsoo ;D

    VastaaPoista
  7. Hahahah. :,D Toivottavasti oli maistuva tee. En kestä nuita Köpiksen putiikkeja... Tahdon tuonne. Heti. Nyt.

    VastaaPoista
  8. Olipas teillä mukavankuuloinen matka!
    Ihan alkaa tehdä mieli Tanskaan, viime matkasta on jo monta vuotta.
    Ajoimme as.autolla Tanskan kautta Eurooppaan tai sieltä takaisin aika monta kertaa. Tykkään siitä rannikosta Köpiksen vieressä, ihania pikkutaloja ruusupuutarhoineen meren rannalla...
    Lentopelkoa mulla ei ole, mutta joskus alkaa ahdistamaan yli kymmenen tunnin lennot, USA:an ja Afrikkaan on liian pitkät matkat!
    Kyllä mä luulen että harjoittelulla pääset lentopelosta, rohkeasti vaan uudelleen siiville!

    VastaaPoista
  9. Oi kuinka kuullostaa niin ihanalta teidän reissu!!
    Arvanetkin jo varmaan, minne me lähdetään perjantaina? Tanskaan ja koko perheen voimin. Viikoksi ollaan varattu talo sieltä, että mää ootan! :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos kun jaoit nuo kuvat kanssamme, ihan kuin olis päässyt pienelle retkelle itsekin ! Kyllä kahdenjkeskinen aika parisuhteessa on tärkeää, ja teillä oli kyl mahtavat puitteetkin siihen ♥

    VastaaPoista
  11. Voi että!
    Minäkin haaveilen Köpiksen reissusta!

    VastaaPoista
  12. Tuo Kööpenhamina on ollut munkin toivelistalla jo monen monta vuotta.
    Nyt kun vielä näytit kuvia sieltä, matkakuume senkun kasvoi:)

    Kauanko te olitte siellä ja jos menisitte uudestaan, niin olisitteko pidempään? Mietin vain, että kuinka paljon tuollaiseen suurkaupunkiin kannattaa varata aikaa. Toisaalta katsottavaahan on aina vaikka kuinka, mutta jos nyt edes jotain haluaisi nähdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuo oli aika soppeli aika! Ehti hyvin shopata ja kattoa nähtävyydet niin ja hengailla muuten vain :) Olishan siellä varmasti vaikka ja mitä nähtävää vielä..

      Poista
  13. Tuosta lentopelosta: itellä ei oo vähentynyt vaik muutama kerta jo takanapäin. Joka kerta sydän hakkaa miljoonaa ja mahassa tuntuu ikäviä kouraisuja. Mutta tärkeää kai on ettei anna tuon pelon hallita! Tsemppiä ja uusiksi vain!

    VastaaPoista
  14. Ihanalta kuulostaa & näyttää! Innoissani odotan omaa reissuani tuonne muutaman viikon päästä. Mun eka työmatka! Kiitos shoppailu vinkeistä ;-)

    VastaaPoista
  15. Ihania kuvia ja juttuja! En kyllästy varmaan ikinä Tanska ja Kööpenhamina aiheisiin kuviin ja postauksiin. Kunpa itsekin pääsisin siellä pian käymään.. :)

    VastaaPoista
  16. Kiitos ihan jokaiselle viestistä <3

    VastaaPoista
  17. Pikkuhiljaa palailemassa blogitauolta :)
    Ehdin jo huolestua, että oletko Nonnukka lopettanut bloggaamisen, kun en löytänyt päivityksiäsi, enkä myöskään muistanut blogisi nimeä 1,5 vuoden takaa, sinun nimesi kyllä muistin.. nyt huomasin kommenttisi ystäväni blogissa ja sitä kautta löysin tänne ja samalla huomasin, että olen pongahtanut pois lukijoiden listalta...

    Niin totta tuo kartanluku juttu :D Tutustun samantien menneisiin päivityksiisi ja jään odottamaan uusia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka pitkästä aikaa :) Kiva kun löysit tänne :)

      Poista
  18. Voi huokaus! Varmasti ihana reissu kyllä <3 Mäkin just tänään miehelleni selitin, että nyt aletaan säästään, että päästään ens kesäks Köpikseen ;)Meidän esikoinen on siellä käynytkin isovanhempiensa kanssa, ja oli aivan lumoutunut siitä. Usein muistelee reissua, ja tivolia varsinkin :)

    Hih, huvitti kyllä nuo kartanluku- ja kielitaidot ;D Ihan sama juttu meillä :)

    VastaaPoista
  19. Varmasti ollut mahtava ja ihana reissu..Itse vain haaveilen noista reissuista, mutta ehkä joskus! Kauniita kuvia ja ihana tunnelma niissä :)!

    VastaaPoista
  20. Se on ihana <3 Joo kyllä me kuulkaa naurettiin meidän sekoiluille :D Ei muutakun uusia tuulia kohden ja harjoittelemaan kieltä ;)

    VastaaPoista
  21. Kiitos näistä vinkeistä. Tulivat tarpeeseen kun huomenna suunnataan päivän reissulle Köpikseen Jee! :)

    VastaaPoista