4. elokuuta 2012

Home made

Moi moi!

Tulin teille näyttämään kuvaa yhdestä kaunokaisesta. Miekkosen kesäprojekti valmistui nimittäin tänään. Aika ihana vai mitä? Itse ihastuin ja kovaa! Tämä ei vain jää meille asumaan vaan on tehty tilaustyönä tuttavaperheen tulevalle koululaiselle. Samaiseen perheeseen on tehty ennenkin heidän toiveesta erilaisia pienkalusteita he kun arvostavat kovasti käsityötä ja sitä, että tuote on uniikki!
Pieni gallup kysely pystyyn teille lukijoille :) Arvostatko sinä kotimaista käsityötä?  Oletko valmis maksamaan enemmän, että saat käsin tehtyjä tuotteita?  Kuinka paljon sinä olisit valmis maksamaan tämän kaltaisesta pöydästä? Hintojen asettelu on aina haasteellista!  Onhan nämä huonekalut ym. melko kalliita sisustusliikkeissäkin ja tietty yritetään aina vähän katella ja suhteuttaa hintoja niihin. Puusepän valmistamat huonekalut onkin sitten kovissa hinnoissa. Ymmärrän kyllä sillä täytyyhän itse tehdyille tuotteille antaa arvoa ja niin, että työllekkin jää hintaa :)

Itse olen tässä viime vuosien aikana enemmän ja enemmän alkanut antaa arvoa kotimaisille tuotteille. Ja huonekaluissa kunnon puusta tehdyt tuotteet! Lastulevyjutut mitä vielä löytyy meiltä aijotaan ajan kanssa saada vaihdettya pois. Saahan sitä halvemmalla kivoja halpamaissa tehtyjä tuotteita.. ja tuleehan niitäkin joskus ostettua. Lapsityövoiman käyttö on ollut aina välillä esillä myös sisustustuotteiden valmistuksessa. Ja voi kuinka kauhealta kuullosti se miten lapset tekevät esim. valuurautaisia avainnippuja ja saavat niitä tehdessä palovammoja :( Ja multakin löytyy tuollaset avaimet sisustuskäytössä..

Tämmönen vähän erilainen postaus ja mietteet tänään :)

34 kommenttia:

 1. Ihana pöytä ja kyllä se on vaikeaa tuo hinnoittelu se täytyy sanoa. Arvostan käsin tehtyä, koska mieheni tekee myös paljon kaikenlaisia tavaroita, huonekaluja, taloja itse ja niiden arvo on suurempi juuri siksi kun ne ovat uniikkeja. Tuollaisesta käsin tehdystä voi pyytää useita, useita satasia, koska ei sitä tehdasvalmisteistakaan saa halvalla. Siinä pitää miettiä, raaka-aineet, työaika ym. ja eihän sitä omaa työtään saa aliarvostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kinkkistä! Itelle on helppo tehdä kun ei tarvi hintoja miettiä :) Voi sinäkin omaat taitavan miehen, ihanaa! Ihan totta ettei tehdas valmistakaan saa halvalla. Esim. tän tyyliset pöydät on melkeempä 250e kieppeillä. Oman työn arvo kunniaan :)

   Poista
 2. kuka maksaa useita satasia,kysyn vaan.....ei muuta kuin hinnat kohdalleen!!!

  VastaaPoista
 3. Mielettömän kaunis pöytä! Kyllä miehelläsi on hieno taito hyppysissä :)
  Vaikea toi hinnoittelujuttu on kyllä. Toki pitää saada materiaalikustannukset, ja jotain palkkaa työstäkin. Usein tuttavilta ei kehtaa niin isoja hintoja pyytää, mutta omaa työtä pitää toki arvostaa. Itse olen tilaamassa eräältä tutulta itsetekoista keittiönpöytää, ja hän pyysi siitä vaan satasen! Mielestäni se kuulostaa aika sopivalta, jopa alhaiselta hinnalta!

  Itsekkin kyllä toki maksaisin mieluummin kotimaisesta, ja täyspuisesta, mutta kun rahnaa ei ole hirveästi, millä mällätä, niin kyllä Ikeat ja halpishallit ( Ja toki kirpparit )on tullut hyvin tutuiksi ;).

  Voi himpulat...multakin löytyy niitä rauta-avaimia! Lapsityövoima on kyllä kurja juttu, mutta vaikea sitä on varmasti maailmasta lopettaa valitettavasti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on toi raha just mikä on yleensä estenä itelläki :)Ja ihan tutut on noi paikat mullekki hih ;) Mitä myyntiin ollan tehty niin sillai sopivat hinnat ollu käytössä ja tietty miettiä aina mitä ite olis valmis maksamaan. Hei millanen ihana pöytä teille on tulossa? Satku ei oo kyl paha hinta :)

   Poista
  2. No kylläpä olet edukkaasti saanut pöydän tilattua...tuossa ei taida tekijä palkkaa ottaa :)! Ja taitaa kuulua elämään, että Ikeat on testattava ja koettava, luojalle kiitos kirppareista:)

   Poista
  3. Yhden tuttuni appiukko puuhastelee eläkkeellä noita puutöitä, ja tulipa sitten puheeksi, ja tosiaan sanoi ottavansa vain satasen!!! Täytyy vaan käydä vielä viemässä mittoja ja kuvia...katsotaan, saanko lopulta unelmieni pöydän. Vanhan näköinen pitäis tietty olla ;)

   Poista
 4. Kyllä itse maksaisin suomalaisesta ja kunnon puusta enemmän. Kyllä nuo lastulevyhökötyksetkin maksaa ja ovat tosi ripulia. Itselläni vastaava sivupöytä ja siitä maksoin alessa n.200€ eli kyllä tuollaisen lähtö voisi olla 300€ pintaan. Siitähän sitä hintaa voi hahmotella kysynnän mukaan! Kaunis on ja uniikki!

  VastaaPoista
 5. Hankala kysymys tuo hinta, itse olen teettänyt saunan lauteita ja mökille ikkunoista kaapin puusepällä. Mielestäni hinta ei näissä juurikaan saunavalmistajien laudepaketeille hävinnyt ja tulos oli hurjan kaunis. Olen sitä mieltä vahvasti, että käsityötä tulisi arvostaa jos hinta ei hivuttele taivaita:) Ihana pöytä!
  Ilona

  VastaaPoista
 6. Vaikea kysymys -tuo hinta siis. Mutta toki arvostan käsintehtyä työtä, varsinkin kun itsellä toivoisi olevan paremmat käsityötaidot niin osaa arvostaa sitä, jos joku jotain osaa. Lastulevyhäkkyrät ovat ihan syvältä!
  Tuo pöytä on todella kaunis! Miehesi on älyttömän taitava!

  VastaaPoista
 7. Kaunis pöytä. Kyllä käsityöstä ja puisesta huonekalusta täytyy kunnon hinta saada. Tarkkaa summaa en osaa sanoa kun en tiedä materiaalikustannuksia ja työtunteja. Itse huonekaluja ostaessani koitan miettiä tarkaan tuotteen kestävyyden ja materiaalit. Halpis lastulevyjuttuihin en hirveesti enään haksahda. Suosin myös kierrätysä ja vanhan tavaran hankintaa. Kaiken ei tarvise olla uutta ja viimeisen muodin mukaista.

  VastaaPoista
 8. Arvostan todellakin itsetehtyjä huonekaluja ym. Oma miehenikin niitä tekee. :) Hinta on aina kinkkinen paikka ja riippuu ihan kenelle myy. Ensimmäisenä täytyy tietysti laskea paljonko tarvikkeisiin on mennyt rahaa ja kuinka monta työtuntia...

  Kaunis pöytä! <3

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis! Meillä on viime vuosina vaihdettu kaikki lastulevyhöskät aitoihon puukalusteisiin - vanhoihin sellaisiin. Ikää voi olla paljonkin, mutta aikanaan käsityönä kunnon puusta tehtynä huonekalut kestävät aikaa. Puuta voi aina hioa ja lakata/maalata, lastulevyä ei. Joten arvostetaan todellakin käsillätekijöitä. Sitä paitsi, ne lastulevyhöskät maksavat ihan yhtä paljon, kuin vanhat huonekalut,,,

  VastaaPoista
 10. Hinnoittelu on kyllä todella vaikea asia. Itseltäni välillä pyydetään pieniä käsitöitä, vaikken mikään pro olekaan. Jo niissäkin oman tekopalkan määrittely on hankalaa. Joissakin tapauksissa toki käsityöstä täytyy olla valmis maksamaan vähän enemmän, mutta joissain kohtaa sitten taas sen käsityön tarkoitus on tuoda säästöä... Hankalaa, mutta pöytä on kyllä todella upea.

  Mukavaa viikonloppua!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 11. Todella kaunis pöytä! ♥ Käsityönä, kunnon puusta tehdyistä tuotteista voi ilmanmuuta pyytää hieman enemmän! Hinnoittelu on kyllä haastellista, mutta ilmanmuuta kunnon työlisä kannattaa laittaa materiaalikustannnusten päälle!

  VastaaPoista
 12. Todella kaunis! Itse arvostan käsityötä, mutta koska minulla ei juurikaan ole rahaa, millä mällätä, en voisi edes kuvitella voivani ostaa tällaista käsityönä tehtyä pöytää. Sillä onhan tuon arvo jotain 300e kieppeillä. Onneksi on olemassa kirpputorit:)

  VastaaPoista
 13. Kyllä arvostan. Minullekkin on mieheni tekeleet kaikkein arvokkaimmat mööbelit:-))
  Hinnoitella en osaa.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 14. On kyllä kaunis pöytä, taitava mies sinulla :)

  Kyllä tuollaisista mielestäni voi pyytää vähän enemmän hintaa. Hankala sanoa mikä sitten olisi se sopiva hinta tuolle. Liiankaan korkea se ei saa olla. Arvostan myös käsitöitä, mutta oma kukkaro ei kovin anna niille periksi.

  VastaaPoista
 15. Todella kaunis pöytä!
  Olen iän karttuessa alkanut arvostamaan kotimaista käsityötä paljon mutta mitään hintaa en osaa sanoa.Nolaisin vain itseni jos alkaisin hintoja arvuuttelemaan;)
  Itse emme juurikaan osta mitään huonekaluja uusina koska olemme todella pienituloisia ja perheemme on 8-henkinen.
  Mies tekee löytöjä jätelavoilta ja kotonamme onkin suuri määrä keskeneräisiä kunnostöitä odottamassa hiontaa ja maalausta:)
  Mitä kaikkea ihmiset heittävätkään pois kun maalipinta on vähän kulunut tai lohkeillut jostain kohtaa...Anteeksi OT!

  VastaaPoista
 16. Arvostan käsityötä, jos oikeasti tiedän, että se on myös tehty alusta loppuun itse, aina näin ei valitettavasti ole vaikka väitettäisiin. Jos esim. joku tuttuni osaisi tehdä tuon tyylisen pöydän ja sitä tarvitseisin ja haluaisin niin kyllä minä siitä n.150-300€ olisin valmis maksamaan, riippuen yksityiskohdista. Mitä kotimaisuuteen tulee, se ei kiinnosta minua pätkääkään kahdesta syystä; 1) niin monien työkuvioiden kautta olen saanut tehdä havaintoja, että Suomalaisuus ei ole laadun tae ja sitä käytetään härskisti hyväksi. Nimeltä mainitsemattomat perunat tulevatkin Virosta, lähes kaikissa marketeissa myytävät yrttiruukut(avainlippu) Ruotsista, eräässä market-keskittymässä myydyt suomalaiset rypsiporsaat en edes kehtaa sanoa mistä jne..näitä on paljon.. 2) asun itse ulkomailla ja koska olen huomannut, että esim. puusepäntaidot/materiaalit tuntuvat olevan ainakin yhtä, ellei jopa laadukkaampia täällä missä asun niin minulle on ihan sama mistä maasta se tulee, kunhan tiedän kuinka/mikä yritys sen on valmistanut. Sitten toisinaan taas jos ostan jonkun pikkujutun, vaikka tarjottimen etc., on minulle ihan se ja sama mitä materiaalia se on , kunhan näyttää hyvältä.. =)

  VastaaPoista
 17. Hienoja viestejä olette jättäneet! Kiitos niistä :)

  Kierrätys on musta tosi hieno juttu myös! Meillä kans pöytiä, tuleja ym. joita ollaan ollaan saatu/ ostettu pikkurahalla ja kunnostettu. Ihania ovat myös! Meillä myös nämä puutyöt miekkosen harrastelua ja tykkääkin tehdä näitä varsinki itelle mutta myös just tutuille jos tarvetta on niin pikkuhiljaa ilman kiirettä :) Itse olisin myös valmis maksamaan tämmöisestä samanlaista summaa mitä useat ovat laittaneet eli 150-250e. Kipuraja varmasti menis kyllä kovasti 300 erkissä :D

  Ja kiitos, ihana pöytä on myöls mun mielestä :)

  VastaaPoista
 18. Ihana pöytä. :) Mun pitää heti udella, mistä olette löytäneet nuo vetimet. Olen tuollaisia etsinyt moneen otteeseen, kuitenkaan niitä löytämättä... :( Joten jos vain voit paljastaa ostopaikan, olisi hienoa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) Joo tottakai! Vetimet löytyi Clas Ohlsonilta eivätkä olleet hinnalla pilatut. Sinne siis jos teidän lähwltä löytyy :)

   Poista
 19. Joko te alatte miettiä omaa sisustuskauppaa ja isäntä alkaa päätoimisesti tehdä näitä kalusteita :D Kyllä itse ainakin maksaisin parisataa helposti, tuosta pöydästä, jota kenelläkään muulla ei ole. Toki, ostaisin silti, vaikka näitä samanmoisia, olisi valmistettu kymmenkunta :)
  Todella kaunis pöytä!
  Sinulle ja ihanalle blogillesi on tunnustus Ovien takana :)

  VastaaPoista
 20. Todella kaunis pöytä!!
  Ja arvostan kotimaista käsityötä, tiedän kuinka sen tekeminen vie aikaa. Ainoa ongelma on se, että koska osaamme molemmat tehdä niitä, niin tulee aina mietittyä, että tehdään itse. Se on syy, miksi emme ole muistaakseni ikinä ostaneet kuin jotain ihan pientä.

  VastaaPoista
 21. Tosi kaunis pöytä! Ihanaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 22. Hei taas! Tosi ihana pöytä, kelpais varmasti kelle vaan :) Hinnottelu-asia on niin hankala sen tiiän itsekin. Varmaan se ainut oikea hinta on "omantunnon mukaan ja työstä on jäätävä palkkaa" ja ostajankin pitää ymmärtää kysyä hinta ennenkun tilaa :) Sittenhän siinä ei tule ongelmia. Sadalla eurolla ei varmaankaan juurikaan saa vaivanpalkkaa kun eikös tuossa joku maininnut että tuttava lupas vieläpä keittiönpöydän sillä hinnalla.... aattelisin että mun kukkarolla voisin maksaa vähän pienemmästä eli kirjotuspöydästä 150e, en tiedä olisko se yhtään tarpeeksi. Onneks meillä mies tekee pikku nikkarointijuttuja ite, tiiän et mateiaaleihin menee aina hirveesti että huvikseen ei paljoo nikkaroida... mutta jos tietää että oikeesti jollakin on varaa maksaa niin kyllähän tuollainen pöytä vois maksaa parikin sataa... Ps. laiton s.postia siitä yhestä toisesta asiasta :)

  VastaaPoista
 23. Kyllä arvostan kotimaista käsityötä!
  Tuo pöytä on kaunis!
  Se hinnottelu se kaikkein hankalin on, kun huolella tehdylle työlle niitä työtunteja kertyy.
  Itse tykkään tehdä monenlaisia käsitöitä ja arvostan suuresti myös Mieheni tekemiä huonekaluja.

  VastaaPoista
 24. Arvostan käsityötä oikeaa puuta, vanhoja huonekaluja.
  Eri asia kuitenkin kuinka paljon olen rahallisesti valmis satsaamaan, kun sitä rahaa ei ole "liikaa".
  On eri asia ostaa vuosikymmeniksi ruokapöytä tai tv-taso kuin vaikkapa lastenhuoneen kalustusta, joka vaihtuu lapsen kasvaessa ja tarpeiden muuttuessa. Viimeksimainituissa ainakin raha ratkaisee aika paljon, vaikka arvostan kaunista ulkonäköä ja etsin parasta mahdollista, hintalappu usein estää ostokset ;)

  Ja on tietysti jonkun verran eri asia, jos tilaan omien toiveiden mukaan vai ostan "vain" muuten puisen käsityönä tehdyn huonekalun. Omien mittojen ja mieltymysten mukaan tehdystä on aina valmis maksamaan enemmän.

  Itse pöydästä, meille tuo sopisi vaikka peilipöydäksi, mutta koululaiselle haluaisin PALJON laatikoita piilottamaan tavaraa ;) Näin ne maut ja tarpeet eroavat.

  VastaaPoista
 25. Juu kyllä käsin tehty on arvossaan ja onneksi on meitä, jotka eivät osta sitten mitään jos muuta ei ole tarjolla kuin niitä ikean lastulevyhökötyksiä. Minunkin mieheni osaa tehdä jos mitä kun vain aikaa olisi, mut jospa sitten eläkkeellä. Vaikka rahat on yrittäjällä aina lopppu, niin siltikin olen valmis maksamaan kunnon hinnan kunnon kalusteesta, jos saan sellaisen, mitä olen aina halunnut. Olen etsinyt vanhaa klahvipiironkia tai lipastoa taimikäsennimilieneekään, mutten ole sitä oikeaa löytänyt. Vanhakin kävisi. Etsintä jatkunee. Ja tonnin maksaisin vanhasta enintään. Parisataa ehkä tuollaisesta pöydästäsi ja jos ois kaapit, joissa sit hyllyt, molemmin puolin, niin kolmesataakin. Sillä käytön monipuolisuus ratkaisee ja se paljonko roinaa mahtuu sisään.

  VastaaPoista
 26. Ohhoh, onpa taas upeaa jälkeä!! Kyllä tuollaisilla taidoilla varustettu mies on aarre ;)

  VastaaPoista