20. tammikuuta 2013

Talvipäivänä


Voi mahoton miten kaunis sää tänään olikaan! Aurinko paistoi monen tunnin ajan, satunnaisia lumihiutaleita satoi taivaalta ja tuuli tuiversi mutta se ei haitannut. Tänään ollaan vietetty aikaa ulkoillen ja haukaten isot annokst raitista talvi-ilmaa :) Ja pikkuevääthän kuuluu myös talviulkoiluun nam miten maistuukaan kaikki hyvälle ulkona!

Luistelu kuuluu meidän perheen talveen suurena osana! Pojat nauttii luistella ja me vanhemmat myös. Jalat väsyy vain tällä äipällä melko nopeaa eikä se tasapainokaan ole niinkuin nuoruudessa ;) Luonnon kauneutta ihasteltiin tänään myös metsätiellä pulkkaillen..


Hiihtely ei ole jotenkin meidän perheen juttu. Lapset eivät siittä ole ollenkaan niin innostuneita mitä luistelusta. Lieneekö vanhempien huonot hiihtokokemukset nuoruudesta vai mikä mutta ladulle tulee lähdettyä ihan liian harvoin!  Harrastetaanko teillä talvilajeja? Kumpaakin vai onko jompikumpi suosiossa?



 Tämän täytyy olla todellakin lupaus keväästä.. en ole koskaan aiemmin nähnyt kyllä puhkeamassa olevia pajunkissoja tammikuussa..


Näihin kuviin ja tunnelmiin toivottelen
mukavaa uutta tulevaa viikkoa jokaiselle!

29 kommenttia:

  1. Voi miten upeita kuvia, tänään oli tosi kaunis päivä.

    Meilläkin lapset ja isi luistelee, minulla ei edes ole luistimia. Tosin nyt kun tuo neitikin innostui luistelusta ja koska asumme aivan koulun jääkentän lähellä, olisi nyt mainio syy hommata omat! Saisi nämäkin pölkkyjalat liikuntaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :) Ei muutakun luistimien hankintaan :) Kiitos Ansku <3

      Poista
  2. Upeita kuvia! Minäkin bongasin pari viikkoa sitten pajunkissoja, tosin ollaan eri leveysasteella kuin te (etelämpänä). Minä en ole talviurheilun ystävä, luistelu sopii kropalleni, mutta hiihto saa jäädä, kiitos lapsuuden ankeiden kokemusten. Lapselle kuitenkin tarjoilen mahdollisuuden nauttia näistä lajeista ja neidille onkin ostettu juuri tuliterä suksipaketti ja joulupukki toi uudet kaunoluistimet.
    Ihanaa uutta viikkoa =D
    Hanni/Polkadot

    VastaaPoista
  3. Me ollaan perheenä ulkoiltu kyllä nyt ihan hävettävän vähän. Tänäänkin olisi ollut ulkoilulle niin sopivan aurinkoinen keli vaan ei sakki saanut itseään liikkeelle. Siitä ei voi syyttää kuin itseäni, koska vanhemmista se liikunnan ilo lähtee. Me tykätään laskea pulkalla koko perhe. Luistimia mulla ei ole, mutta lapset nauttivat kyllä jäällä olosta. Itselleni olen luistimet päättänyt hankkia... sitä en tiedä pysyisinkö enää pystyssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutulta kuullostaa myös täällä, ei aina jaksa eikä tarviikkaan jaksaa :)

      Poista
  4. Oi miten ihania kuvia! Pitäs itsekin pakata eväät ja lähteä makkaranpaistoon laavulle, mutta jotenkin odotan että sää vielä lämpenis...
    Itsekään en hirveästi hiihdosta pidä, pakon edessä sitä tulee vain harrastettua, ;D
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu <3 Kevääen edetessä onkin ihana retkeillä!

      Poista
  5. Niin ihania kuvia ja kaunis piknikkori! <3 Meillä ei vielä juuri ole kokemusta kummastakaan lajista, vasta kerran on ehditty luistelua kokeilemaan (kokonaiset 2 minuuttia), suksia ei ole vielä hankittu. Näistä ehdoton lempparini on luistelu, mutta koitan neitiä innostaa molempiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3 No niin pian alkaa teilläkin näiden taitojen opettelu :)

      Poista
  6. Mää oon ihan koukussa murtsikkaan! Miehen kanssa käydään yhessä,kun lapset pärjää jo sen aikaa kotona.just ihmettelin miten penskana jaksoi luistella monta tuntia ja nyt alkaa vartissa painaa luistimet;) lapset tykkää kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmasti sellanen laji joka koukuttaa kun on hyvä tekniikka ja välineet :) Samaa mä olen miettinyt tuon luistelun suhteen ;)

      Poista
  7. Upea ilma tosiaan oli ja sun kuvat on ihania :) Oltiin päivä mökillä ja siellä huomasin kanssa, että oli jo pajunkissoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkokuvat on kivoja vaihtelua sisäkuville :) kiitti <3

      Poista
  8. Meillä lapset tykkää molemmista! Ja tänään onkin hyödynnetty ihana aurinkoinen päivä ja hiihdetty ja luisteltu. Mies tykkää hiihdosta ja vie sitten lapsiakin ladulle. Tuosta meidän vierestä menee latu, joten siinä on hyvä harjoitella :) Koululla kilsan päässä meiltä on sitten kaukalo, joten hyvällä paikalla asutaan :) Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teillä onkin latu lähellä kiva juttu :) Kiitos Jane <3

      Poista
  9. Aivan upeita kuvia!:) Kyllä tuo aurinko sitten piristää mieltä:)

    VastaaPoista
  10. Todella kauniita ja koskettavia kuvia, tuo pulkassa istuva kaunokainen varsinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo neidin pulkkakuva oli minustakin aika suloinen :) Kiitos Eija <3

      Poista
  11. Ihastuttavia kuvia!
    Kyllä melkein itketti aamulla töihin lähteä, kun ilma olis ollut mitä kaunein. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 onnekis näitä aurinkoisia kelejä varmasti vielä riittänee mutta uskon, että harmitti. Työ se aina häiritsee vapaa-aikaa ;)

      Poista
  12. Ihania talvikuvia ja oi, pajunkissoja jo nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä mä aivan häkellyin, että miten niitä nyt jo on :)

      Poista
  13. Ihania kuvia!!
    Meillä tykätään kaikesta: (ennenkaikkea) pulkkamäestä, luistelusta ja hiihtämisestä.

    Meillä oli vielä viime vuonna niin, että Emilia (silloin 6 v) sai aina mahataudin ennen hiihtopäivää. Se siis oksensi! Sitten teimme eskariopen kanssa niin, että emme puhuneet siitä Emilialle mitään, ja kun hiihtoa oli, niin opettaja kannusti Emiliaa ehkä hieman enemmän kuin muita ;) Jo parin kerran jälkeen siitä tuli lempparilaji :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Voi kiva kuulla miten siittä tulikin lempilaji neidille:)

      Poista
  14. Ihania kuvia blogissasi! Napsautin itseni uudeksi lukijaksi. Meillä lapset tykkää sekä hiihtämisestä että luistelusta. Puhumattakaan sitten pulkkailusta. Täytyy tehdä niitä oikein urakalla niin kauan kuin lunta on (tunnustan että tämä äiti toivoo että kevät tulisi tänä vuonna tosi aikaisin :)) Tervetuloa vastavierailulle minun blogiini www.sydanmaami.blogspot.com :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa <3 Vastavierailulla käyty :) Ihana blogi ja käsityöt sinulla <3

      Poista