22. kesäkuuta 2016

Raparperi-Mansikka mehu


Jee, nyt se odotettu ja ansaittu LOMA alkoi! Oi autuus, kyllä tätä on odotettu.
Loman alutusta taidan skoolailla makealla, omatehdyllä raparperi-mansikkamehulla.
Mansikka sopii niin hyvin raparperin kaveriksi ja niinpä käytin viimeiset
pakkasesta löytyvät mansikat mehuun. Tätä ohjetta kannattaa koittaa, on
helppo ja nopea tehdä! Mansikat antaa mehulle herkullisen värin.




 




Pilko raparperit pieniksi paloiksi.  Laita raparperit, mansikat ja vesi kattilaan, keitä
  mehua hiljalleen n. 20 min. Siivilöi mehu ja laita se takaisin kattilaan. Sekoita
mehun joukkoon sokeri sekä puristettu sitruunamehu. Keitä vielä muutama minuutti. 
 Anna mehun jäähtyä ja pullota se puhtaisiin pulloihin. Säilytä kylmässä.
Itse tykkään, että valmista mehua voi vähän laimentaa vedellä. Myös vichy
sopii mukavasti sekaan ja tuo kivaa hapokuutta. 



Mukavaa päivää ja Juhannusvalmisteluja!




5 kommenttia:

  1. Paljonko ohjeesta tulee mehua? Voisinkin koittaa tällaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi joo se unohtui kirjoittaa eli reilu 2l tulee.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta!
    Ja hyvää juhannuksen alusaikaa : )

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta! Mehu kiehuu juuri hellalla :))

    VastaaPoista