21. kesäkuuta 2017

Uunissa valmistettu juustokakku


Moikka! Toivottavasti voitte kaikki hyvin siellä. Mulla on niin huippu ilonen olo, 
sillä kesäloma alkoi! Wuhuu! Juhannus valmisteluissa menee tämä ja huominen
päivä. Mukavaa kun saa rauhassa puuhailla, siivoilla ja hääräillä. Mii laik! 

Nyt laitetaan vesi kielelle ja ohjetta aiemmassa postauksessa vilahtaneen kakun
ohjetta teille. Huom! Tämä juustokakku pitää tehdä vuorokautta ennen, joten se
kannattaa ottaa huomioon. Bongasin tämän kakkureseptin pikkuserkkuni fb-sivuilta
ja näytti niin herkulliselta, että oli pakko testata. Melko tuhti kakku on kyseessä,
mutta ihan raikas kuitenkin sitruunan ansiosta.




Sitruunainen juustokakku

Pohja:
300g digestive keksiä
100g sulatettua voita
ripaus kanelia

Täyte:
600g Philadelphia tuorejuustoa
3 kananmunaa
n. 400g smetanaa
2 1/2 dl sokeria
1 raastettu sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
3tl vaniljasokeria

Kakun pinnalle ranskankermaa sekä marjoja

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos
irtopohjavuokaan (leivinpaperi pohjalla) niin, että keksipohja nousee jonkin
matkaa vuuan reunoille saakka.

Sekoita täytteen ainee keskenään nopeasti. Paista kakku 160 asteessa 50 minuuttia
ja jätä kakku uunin jälkilämpöön n. 30min ajaksi. Kakku on uunista oton
jälkeen "vetelä!, mutta jähmettyy kyllä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä
ja laita sitten jääkaappiin yön yli vetäytymään. Ennen tarjoilua levitä kakun
pinnalle kevyt kerros ranskankermaa ja koristele marjoilla.

 Ja sitten herkuttelemaan!



 


Pikkuhiljaa alkaa oman pihan kukkakauppa aukeamaan ;) Lumipalloheisi
kera Norjanangervon sopivat hyvin yhteen. Lumipalloheisin kukat ovat melkein 
kauneimmillaan näin vihreänä. Yllättävän pitkään kestävät maljakossa kunhan 
veden muistaa välillä vaihtaa. Kukka-aika on ihan parasta!

Nyt täytyy jatkaa puuhasteluja niin päästään Juhannuksen viettoon ajoissa.

Mukavaa iltaa!


3 kommenttia:

  1. Varmasti herkullinen kakku! Mukavaa lomaa :) Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä oli kyllä! Ja helppo, ei tarvii liivatteen kanssa touhata :) Kiitos Tepa <3

      Poista
  2. Voi, mikä herkku! Olen tehnyt mustikkaista juustokakkua uunissa ja se on hyvää, tuotakin voisin kyllä kokeilla.
    Kaikkea hyvää juhannukseesi ja ihanaa lomaa <3

    VastaaPoista