Moi! Pitikin laittaa nämä helpot omppuherkkuohjeet jo aiemmin, mutta ei tuo aika
meinaa riittää. Meillä vieläkin riittää omppusatoa ja onhan omenalajikkeitakin erilaisia,
että jospa joku vielä ehtisi näitä herkkuja halutessaan kokeilla. Tänä syksynä olen
tehtaillut ompusta perinteisesti piirakkaa, paistosta, sosetta ja uutena kokeiluna omena-
kaneli granolaa. Sitä onkin tullut pari satsia tehtyä ja on kyllä taivaallista kreikkalaisen
jogurtin kaverina ja tuo omenasose sopii myös hyvin kylkeen! Tuo rapsakka paahdettu
mysli on vain niin hyvää! Varoituksena se, että tähän meinaa iskeä himo.. ;)
Omena-kaura-kaneli garnola
5dl kaurahiutaleita
1dl pähkäsekoitusta
1dl siemensekoitusta
1 omena raasteena
1 omena kuutioina
1tl kanelia
2tl rypsiöljyä
3rkl hunajaa
1/2dl ruokosokeria
Raasta ja kuutioi omenat (raastaa kannattaa tiheällä terällä, jotta raasteesta tulee
mehevää). Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sekoita hyvin. Kaada granola uunipellille
tasaisesti ja paista 170 asteessa n. 30min. Seosta on hyväsekoittaa n. 10min välein
paiston aikana. Jäädyttyään sitten vain herkuttelemaan!
Helppo ja sileä omenasose
4l omenoita lohkottuna ja kuorittuna
1dl vettä
0.5-1dl sokeria
1 tl kanelia
Kuori, poista siemenkodat ja lohko omenat. Laita omenanpalat isoon kattilaan
ja lisää n. desi vettä. Kuumenna omenoita täydellä teholla, kunnes alkaa muodostua
hyöryä. Pienennä lämpöä ja jatka omenoiden keittämistä n. 20 min, kunnes omenat
ovat pehmeitä. Muista sekoittaa omenoita hyvin koko keittämisen ajan. Soseuta omenat
sauvasekottimella ja lisää sokeri (oman maun mukaan) sekä kaneli. Itse en pidä kovin
makeasta soseesta ja laitoin tuohon määrään n. 1/2 dl sokeria. Sokerin määrä vaihtelee
toki paljon eri omenalajikkeissakin. Pakastin soseen pieniin pakastusrasioihin, joista
on helppo sulattaa sitten käyttöön. Pakastamalla välttää myös lasipurkkien kuumennus
hommat. Mikäli kuitenkin soseen tahtoo säilöä lasipurkeissa niin löytyy siihen ohje
googlaamalla. Tämä herkku maistuu kyllä jälleen jogurtin kaverina ja myös vaikkapa
lättyjen tai vohveleiden kanssa. Nams!
Nämä herkut syntyvät hetkessä eivätkä ole vaikeita tehdä! Olisiko siellä heittää
hyviä omppuohjeita? Itselläni olisi vielä satsi omppuja säilöttävänä. Jokin hyvä omena-
piirakkaohje olisi kiva saada! Tai löytyykö sinulta hyvää granolaohjetta?
Herkuttelemisiin!
Minä laitan omenasoseen mausteeksi kanelin lisäksi myös sitruunan mehua. Meilläkin on vielä muutamat satsit omppuja, joille pitäisi keksiä käyttöä. Ihanaa viikonloppulomaa!
VastaaPoistaNämä on kyllä mukavia puuhia, kun saa ilman aikatauluja touhuilla :) Mukavaa viikonloppua<3
PoistaMeillä tehdään omenahillo uunissa, ei tarvitse sekoitella ja se karamellisoituu ihanaksi... tässä esim. yksi ohje. http://kokitjapotit.blogspot.fi/2013/09/omenahillo-uunissa.html
VastaaPoistaToinen miten meillä omppuja säilötään on kuivatus. Ohuiksi viipaleiksi vain ja uunipellille oikein mietoon lämpöön kiertoilmalla (tai haaleaan leivinuuniin kuten äitini tekee). JOs ovat kunnolla kuivaneet, säilyvät purkissa vaikka koko talven. Niitä voi sitten laittaa siihen valmiiseen granolaan. Tai lapset napsii niitä kyllä purkista ihan sellaisenaan.
Voi joo olen muuten myös joskus tehnyt hillon uunissa. Kiitos kun muistutit 😊 voi ja kiitti tuosta kuivatus ideasta, sitä täytyy koklata ehdottomasti!
PoistaIhanan kuuloinen toi granola! Sen täytyy maistua tosi hyvälle! :P Pitää kokeilla, tosin tänä vuonna me joudutaan tyytymään kaupan omeniin sillä omppupuut pitävät välivuotta.
VastaaPoistaKivaa viikonvaihdetta sinne! :) <3
Granola on ihanaa jugurtin kanssa, oon tehnyt itse myös mutta tämä sinun ohjeesi kuulostaa myös ihanalta!
VastaaPoista