18. tammikuuta 2011

"Kevyttä" ja hyvää..

Juu, ei oo alkanut mun tammikuu ihan niin hyvin nimittäin tuon keventämisen osalta. Jauhopeukaloa kutkuttaa vähä väliä ja mikäs on maukkaampaa iltapalaa kuin itse tehty tuore leipä.. Ollaan lasten kanssa leivottu parikin kertaa viikossa erilaisia nopeita leipiä, sämpylöitä, ruisruutuja ja tänään oli vuorossa perunarieska ja näin saatiin sopivasti pottumuusin jämät käytettyä hyödyks mikä toden näköisesti muuten olis mennyt roskiin. Lämpimän leivän päälle mikäs sen parempaa kun aito voi, juusto ja metwursti.. Siinnäpä se "keveys" sitten menetettiin :D Mutta hyvää oli ! Ja jälkkäriksi vielä vohveleita esikoisen toiveista kera itse survotun mansikkasoseen, nam! Arvatkaas onko kevyt olo.. NOT :)


Mites onko teillä ollut suunnitelmissa aloittaa kevennystä vuoden vaihtuessa? Ja miten on onnistunut? Itselläni ei tarvis oo painoa pudottaa no joo ehkä se pari kiloa mutta muuten pitäis kyllä vähän katsoa mitä söis. Ja alkaa liikkumaan enemmän.. Jospa se into vielä löytyis ;) On noita kaloreita nyt sentään vähän saanut kulutettua lumitöissä nimittäin! Huh hyvä ettei eilen sydäri tullut oli nimittäin niin raskasta lunta! Tuuli oli tuiskuttanut kunnon kinokset! Nyt mun puolesta sais lumen tulo riittää.. Mukava kun sitä on mutta enempää ei tarvis. Olispa ihana kun kevät aurinko jo meidän tavoittas..


Uusille lukijoille lämpimästi tervetuloa! Ja te vanhat, ihana kun käytte myös! Kiitoksia myös mukavista kommenteista mitä jaksatte raapustaa!

Mukavaa viikon jatkoa!

18 kommenttia:

  1. Hyvä ruoka on niitä elänmän mukavia nautintoja, niistä ei pidä luopua:)
    kilon tai kaksi saisi tiputtaa mutta luulen että kun kevät tulee ja pukkaan multakukkurallisia kottikärryjä niin ne tippuu itsekseen?

    lämmin kiitos taas vierailustasi ja mukavaa viikon jatkoa<3

    lämmöllä
    Päivi

    VastaaPoista
  2. Joo ei oo kuule alkanut täälläkään, äitiysloman loppuminen ja siihen liittyvät asiat hieman ahdistaa joten on tullut herkuteltua :)

    VastaaPoista
  3. Mulla tahtoo nyt kans tyssätä keventäminen just siihen tuoreeseen leipään. Leivon meille leivät itse ja eihän sitä voi vastustaa sitä lämpimää uunituoretta leipää. Viikonloppuna leivottiin lasten kanssa pullaa kun oli niin kylmä ja ei ulos päästy ja sitä nyt napsin pakkasesta kahvin seuraksi... Mutta onneksi on lumityöt :D

    Ihanan pöydän olit saanut ompelunurkkaukseen!

    Oikeen kivaa loppuviikkoa teille!

    VastaaPoista
  4. Juu kevennystä kyllä. Eilen illalla yht'äkkiä suuhuni tulvahti tyhjästä suklaakakun maku, en ruvennut kyllä leivonta hommiin sillä kertaa. Sämpylöitä leivotaan meilläkin tänään. :)

    VastaaPoista
  5. Olen yrittänyt keventää ihan siksi koska minulla on oikeesti ylipainoa.
    Jos pikkusenkin sais painoa pois niin hyvä.
    Kyllä tuota lunta on meilläkin jo ihan tarpeeksi. Autonkin olen onnistunut ajamaan penkkaan useasti ja sitte sadaan työntää.
    Meillä alkaa kotipiha täyttyä isoista kinoksista.
    Ei tahdo auton kanssa enää mahtua.
    Ihania kuvia sinulla.
    Mukavaa viikonjatketta<3

    VastaaPoista
  6. Kylläpä olette olleet ahkeria leipureita! :)
    Lumentulo saisi kyllä jo riittää!!

    VastaaPoista
  7. Täällä on noita karppausreseptejä kaivettu esiin ja painoa pitäis saada kyllä laskemaan. Ei ne laihdutusleipomukset herkuille pärjää, siksi kai sitä kilot putoileekin...
    Ja lumitöitä on tehty lähes päivittäin, se käy tosissaan jumpasta. Saisi jo riittää tuo lumen tulo. Minäkin humautin eilen auton penkkaan ja hiki tuli ennenkuin sain sen kaivettua tielle.
    Hienon ompelupöydän olet saanut, tosi taitava mies sulla siellä!
    Mukavaa loppuviikkoa ja kevättä kohti mennään!

    VastaaPoista
  8. Oii,mitä herkkuja!Vesi kielellä täällä katselen!:) Minä yritän tässä elämäntaparemonttia ja yritän syödä enemmän kasviksia,vihanneksia ja hedelmiä.Vähemmän sokeria,rasvaa ja vehnäjauhoja!:D Toivottavasti tämä nyt toisi tuloksiakin!!Kun tuota painoa pitäisi saada paljon pooooooois!!!:)

    Lunta on täälläkin tullut paljon ja koko ajan lisää.

    Kivaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  9. ihanan tunnelmallisia kuviasi katselen kateellisena... <3

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköistä! Mullakaan ei ole pudotettavia kiloja, mutta ainahan sitä olisi ruokavaliossa parannettavaa...hih!
    Lumityöt kyllä käy kuntoilusta, niitä onkin saanut tehdä ihan kyllästymiseen saakka.
    Ihanaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  11. nyt on takana kunnon suolistontyhjennys (järkky mahatauti siis) joten nyt olo on oikei kevyt ;))
    jote jospa tästä olis helpompi jatkaa kevenettyä ruokavaliota.

    VastaaPoista
  12. Päivi, juu todellakin ruoka on kyllä nautinto. Pitäähän siitä nauttia! Keväällä tosiaan muutaman kilon saa pois ulkona touhuamalla. Sitä odotellessa! Kiitos sulle kauniista blogissa ja kiva kun kävit!

    Heli, kiva kun muitakin herkututtaa ;) Voi tuo mammaloman loppuminen on haikeaa ja tosiaa joutuu miettimään mitä sitten..tsemppiä!

    Hilma, se tuore leipä on vain niin hyvää! Pitäskin sulta saada jotain leipäohjeita kun paljon teet, mites olis fb:n kautta jos siellä olet?

    Maija, :) Nam tuoreet sämpyt on hyviä!

    Leena Johanna, kiva kun kävit ja kiitti :) Tsemppiä keventämiseen pienin askelin!

    Hanna, juu leipominen on mukavaa niin äidistä kuin lapsistakin. Todellakin riittäis jo tuo lumi!

    EeviRegina, karppauksella saa kyllä moni tuloksia aikaan! Monta hyvää esimerkkiä. Tsemppiä kovasti! Ite oon miettinyt kans, että vois koittaa. Juu on tuo miekkonen taitava käsistään :)

    Sarppa, tsemppiä elämäntapa muutoksiin!

    Anna, kiitti! Elä nyt kateellisena kattele tälläsiä amatoorin räpsimiä kuvia vain :)

    Marika, Ihanaa viikkoa sulle myös! Oonki postausta sulta jo odotellut ja nyt näyttääki et olet päivitellyt :)

    Nanna, voi tympee tauti teillä ollut! Paranemisia!

    VastaaPoista
  13. Ihania herkkuja! Voi että mua harmittaa, että onnistuin tiputtamaan meidän vohveliraudan niin, että hajosi :( Vohvelit on niin makoisia!

    Ei ole mullakaan kovin hyvin terveet elämäntavat alkaneet. Nyt kun on kokoajan kiire ja hirveesti töitä, niin tekee mieli palkita itsensä herkuilla. ( Vaikka lenkki vois piristää paremmin ;) Mutta kuka hullu tonne pimeeseen ja loskaan lähtee? Mun puolesta talvi sais loppua nyt! :D

    Mukavaa loppuviikkoa ystäväin :)

    VastaaPoista
  14. Täälä kaksi viikkoa pidetty dieettiä..omistan vanhat painonvartioiden ohjeet ja niillä kyllä parhaiten olen aikaisemminkin onnistunut.. mitään en itseltäni kiellä, mutta määrän olen puolittanut ja mietin todellakin otanko kunnon ruisleivän kevyt juustolla kinkulla ja runsailla vihanneksilla vaiko kakun palan...ja olo on nyt jo paljon parempi..pienenkin muutoksen huomaa.. ja mikä parasta mua ei närästä...ja joku ihme pesänrakennusvaihe meneillään ei meinaa illat riittää kun pitää siirrellä huonekaluja järjestellä ja tuunata, maalata,ommella ym.ym.VIRTAA pisaa jo kahdenkin viikon kevennyksellä mielenkiinnolla odotan mitä kevät tuokaan tullessaan kunhan pääsen ulkohommiin;) jos tätä virtaa piisaa viä silloinkin! Suosittelen kaikille tarvitsijoille lämpimästi kevennystä. Ittelläni pudotettavana 10kg..Pitää muistaa ettei kiellä itteltänsä mitään voi ottaa aluksi vaikka vain puolet mitä tavallisesti ottaisi...t.jaana

    VastaaPoista
  15. Iida Emilia, no voi harmi :/ Ei muutakun uutta ostamaan :) Juu talvi todellakin vois jo loppua..tai ainakin tulla kevät ja aurinko! Mukavaa viikonloppua ystävä sulle myös <3

    Jaana, Ite oon pudottanu painonvartioiden pisteillä myös painoa 10v sitten. Ne on kyllä hyvät! Mukava, että siellä virtaa riittää :)

    Maija, kiitos <3

    Kirsikka kiitos <3

    VastaaPoista
  16. Herkullisen näköistä!
    Mulla on semmonen liikunnan ja ruoan tarkistus menossa, painonpudotukseen ei varsinaisetsi ole tarvetta, mutta ihan jatkoa ajatellen, että saisinkin painon pidettyä näissä lukemissa. Vähän ehkä vyötärö saisi kyllä kaventua...

    Mukavaa viikonloppua!
    -kisu-

    VastaaPoista
  17. Ihana blogi, ja aivan mahtavia kuvia!!!! Mie täällä ahmin ja nautiskelen; palaan varmasti!

    VastaaPoista