16. heinäkuuta 2011

Lomareissun kuvapläjäys

Niin se aika menee ja maanantaina olisi mun tarkoitus palata töihin. Perheen miehet jatkavat lomailua ja saavat naattia kesäpäivistä :) Lomareissun teimme Varsinais-Suomeen joka oli vallan kaunista seutua! Kyllä Suomessa on vain kaunista kesäisin.

Mökki meillä oli vuokrattuna Teijosta, Me
ri-Teijon lomakylästä joka oli ihastuttava paikka myös. Päivät kierreltiin eri kaupungeissa ja hamuttiin paljon nähtävää ja koettavaa. Iltaisin oli mukava käveleskellä meren rannassa ja lähistön täytti kauniit vanhat talot, rakennukset ja kahvilat. Sauna mökillä lämpesi lähes joka ilta ja saunan lämmetessä iskä ja pojat kävivät ongella lämpimässä kesäillassa. Mökin lähistöltä ovat nämä kuvat.Iki-ihanat vanhat kaupungit Naanatalissa ja Tammisaaressa koettu. Niin valtavan kaunista on kummassakin. Naanatalissa tavattiin myös muumit ja nautittiin kiireettömästä tunnelmasta satamassa.


Tammisaaressa oli tosi kiva puistoalue uimarannan ja sataman läheisyydessä jossa oli myös kiva leikkipuisto. Siellä saatiin aikaa myös kulumaan. Tammisaareen on ehdottomasti vielä päästävä uudelleen joku kesä. Raaseporin linnanrauniot käytiin myös katsomassa.
Fiskarssin
ruukissa käytiin myös ja voi mahoton kuinka ihana paikka se olikaan! Juuri sattumalta siellä olikin antiikkipäivät ;) Jotain pieniä löytöjä tehtiin sieltä mutta kun on 2 pikkuista miestä mukana ja mieletön helle niin kierros siellä oli todella nopea. Katseltavaa ja ostettavaa olisi ollut vaikka ja kuinka.

Turussa istuskeltiin kivassa kahvilassa leppoisassa tunnelmassa, syötiin hyvin, tavattiin miehen vanhaa opiskeluaikaista kaveria, ihasteltiin aina niin kaunista Turkua niin ja kurkattiinhan me maan allekkin vanhaa Turkua joka oli pojista aika jännittävä paikka. Paljon Turussakin jäi paikkoja katselematta mitä oltiin ajateltu mm. käsityöläismuseo sekä Turun linna.

Adalmiinan Helmi Paimiossa, Loviisan aitta Ruskolla ja Living Deauville sisustusliikkeet koettu ja ihastuin todella. Kiitos teille vinkeistä! Loviisan aitta varsinkin oli ihan MIELETÖN paikka, siis aivan ihana! Siellähän olisi aikaa saanut kulumaan vaikka kuinka paljon niin paljon tavaraa. Joitain pieniä matkamuistojakin lähti matkaan :) Niistä myöhemmin.

Ihana lomareissu meillä oli! Paljon nähtiin ja koettiin mutta paljon jäi vielä näkemättäkin. Kilometrejä autoon tuli vajaa 1700km. Mutta kyllä kotiin on aina kiva tulla.
Home Sweet Home!


Ps. Oletteko menossa käymään Asuntomessuilla? Voisin tarvittauessa koota tänne blogiin vähän listaa tietämistäni Kokkolan ja lähiseutujen sisustusliikkeistä ym. Kertokaahan jos kiinnostusta on :)

17 kommenttia:

 1. Ihania lomakuvia. Varmasti oli kiva kiertää suomea ja nähdä upeita paikkoja. Kokkolan seutua en tunne. Mutta olen kuullut että Uuskaarlepyyssä siinä lähistöllä olisi jokin iso rompetori tapahtuma loppu kesästä. Kivaa Viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. allidaalia, On Suomea kyllä niin mukava kiertää kesäisin ja nähdä kivoja paikkoja! Juu Juthbackan markkinoita varmaan tarkoitat. On mieletön tapahtuma kyllä! Valtavasti rompetta ja myyjiä sekä kiva tunnelma!

  VastaaPoista
 3. Suomessa on kyllä paljon nähtävää.
  Mekin olemme yöpyneet Meri-Teijossa, on kaunista seutua.
  Kun itse tulin tunnelista ensi kerran Fiskarssin alueelle, oli tunne kuin olisi tullut toiselle vuosituhannelle. Sinne voisi vaikka muuttaa asumaan johonkin vanhaan puutaloon, niin idyllistä siellä on:)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisissa paikoissa olette käyneet! Ihania kuvia ihanista paikoista!

  VastaaPoista
 5. Hienoja paikkoja! Ihan tuli matka kuume;) Kyllä täällä Suomessa vaan on ihania loma kohteita..ei aina tarvi lähtee ulkomaille:) On se ihana tulla reissusta kotiin <3

  Me mennään asuntomessuille, kunhan "pahin" ryysis laantunut..en vain tiiä milloin se on ohi..:)Mieli kyllä teki jo lähtee tänään, mutta maltoin kuitenkin mieleni;)

  VastaaPoista
 6. Näyttää rauhalliselta ja rentouttavalta reissunne, tunnelmallisia kuvia!
  Itse pyörähdimme myös Fiskarsissa, ja huokaisin syvään monta kertaa! Sinne pitää päästä uudelleen mutta ehdottomasti ilman kahta pienintä, heille markkinahumu ja läkähdyttävä kuumuus olivat liikaa!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania lomatunnelmia, ja upeita maisemia! Mekin ollaan menossa sinne Naantaliin vielä tässä kesän aikana. Saas nähdä, saanko isännän raahattua edes jompaankumpaan noista sisustustaivaista ;)Tuo Tammisaarihan vaikuttas kans tosi kivalta paikalta :)

  Leppoisaa viikonloppua teille, ja työniloa sitten vaan maanantaille :)

  VastaaPoista
 8. Niin sammoissa paikoissa ollaan näköjään koluttu...Voi tätä valloittavvaa Suomen kessää :)

  VastaaPoista
 9. Mukavalta kuullostaa reissunne ja olette täällä meidän nurkissa sitten käväisseet! =) Loviisan Aitta on mun ehdoton akkujenlatauspiste! =)

  VastaaPoista
 10. Ihana loma teillä! Ehdottomasti me suunnitellaan viimeistään ensi kesän lomareissu tuonne. Kyllä vaan Suomessa on niin paljon mahtavia kaupunkeja ja nähtävää! Loviisanaittaan on pakko päästä vielä joskus :) Kiva postaus!!!

  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia ja varmasti rentouttava lomamatka! Fiskarsiin tekisi itsekin mieli, mutta katsotaan nyt milloin sitä pääsee kahden 1-veen kanssa. ;) Asuntomessuille olen menossa ja Kokkolan seutu on täysin vieras, joten minua ainakin kiinnostaisi pieni info ihanista putiikeista yms., jos vaan suinkin sellaista jaksat/ehdit tehdä!

  VastaaPoista
 12. Lomareissujen parhautta on käydä erikaupunkien sisustuskaupoissa ja katsoa kauniita kaupunkeja. Huvipuistoreissuihin kun yhdistää käynnin uudessa sisustusliikkeessä, niin on äitinkin huvitukset kunnossa ;).

  Nonnukka sinulla on hurmaavan kaunis koti. -ansku

  VastaaPoista
 13. Mukavia lomakuvia - kiva kun jaoit ne kanssamme :)

  VastaaPoista
 14. Voi kiva kun täällä on väkeä käynyt, kiitos viesteistä :) Suomessa on kyllä todella tosi ihana kierrellä kesäisin, on niin kaunista!

  Tosi kiva kun uusia lukijoitakin on tullut, tervetuloa :) Laittelempa Nannukka listaa sisustuspuodeista ym. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 15. Tämä blogi oli yksi innoittaja omaa blogia perustaessa...kurkkaa...http://villahovineloa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 16. Ansku, voi onpa mukava kuulla :) Kiitos! Mäpäs kurkkaan piakkoin.

  VastaaPoista
 17. Satuin tanne yllattaen ja vanhana Kokkolalaisena voin mainita muutaman hyvan kayntikohteen.Lapsiperheelle Kokkolasta 10 km pohjoiseen on hieno elainpuisto ja talonpojanmuseo.Siella kaffilan vintilla on myos kiva sisustusputiikki.Kokkolassa on muutama kiva sisustuskauppa esim.Zinna vanhassakaupungissa,Cydenia-kauppakeskuksessa on BOison myymala ja N-style Kokkolasta Ouluun pain muutama kilometri.Nautinnollista asuntomessureissua!
  Makin olen tulossa Kokkolan seudulle lomalle ja kayn asuntomessuillakia!

  VastaaPoista