13. elokuuta 2013

Notkuvat oksat


Alku kesästä ihastelin mieheni mummulan pihapiirin kaunista omenapuiden kukkaloistoa. Puut olivat mielettömän kauniin näköiset. Pihapiirissä kasvaa useita vanhoja ja aikaansa nähneitä puita. Pihapiiri on muutenkin niin ihana vanhoine rakennuksineen, että sinne kun menee tuntuu kuin aika seisahtaisi. Ulkosauna, vanhat navetat, vajat aarteineen. Ja tietty myös ihanat vanhan ajan perennat.
Viikonloppuna käytiin sitten omppusatoa jo pomimassa. Oksat notkuivat omppusia ja lapsetkin niitä innoissaan poimivat ja ihmettelivät puusta päähän tippuvia punaposkia :) Kovasti vielä satoa sinne jäi ja uusia tulee joten hillohommat ym. pian kutsuu. Appivanhemmat ostivat myös viime vuonna vekottimen jolla saa tehtyä tuoremehua ja ompuista sitä on itse päästävä myös kokeilemaan.



Omena-kaurapaistosta oli ihan pakko tehdä iltapalaksi ja sen kaveriksi keittelin itse vaniljakastikkeen. Tämä on yks ehoton lemppari omppusista!


 Jos puut notkuu omppusia ja herkkuhammasta kolottaa tämä on nopea tehdä: 
n.1kg omenia, 1tl kanelia, 100g voita, 1/2dl sokeria,3dl kaurahiutaleita. Omenat lohkoiksi, lohkot vuokaan, kaneli päälle. Sulatellaan rasva kattilassa jonka sekaan sekoitetaan kaurahiutaleet sekä sokeri. Tämä kipataan omppujen päälle ja paistetaan 200 astetta n.20min.

Täällä alkoi tänään armas arki kun koulut alkoivat. Tällä viikolla alkaa myös kerho. Täytyy myöntää, että olen jo hetken aikaa toivonutkin tätä vaikka lomailukin on mukavaa ;) Kuinka siellä arki on sujahtanut käyntiin?

Oikein iloista mieltä tälle viikolle!

15 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa että täälläkin iloitaan arjesta:) Ihanaa että päivissä on taas oikea rytmi ja alkusyksykin on hienoa, jos vaan aurinko armas paistaisi ja ilmat olisivat kirpeän kuulakkaita.

    Niin ja tuo omenapaistos on kyllä munkin herkkuani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta joka sana :) Toivotaan tosiaan, että arska paistaisi pitkään ja hartaasti. Öisin vois sitte aina sadella jos on sataakseen ;)

      Poista
  2. Sulonen ompunpoimija siellä...Näistä omppuloista tullee aina niin hyvälle tuulelle :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä on nuo teidänkin punaposket makoisan näköisiä! Onneksi mekin saadaan hakea noita herkkuja naapurin pihalta.

    Minun niin tekisi mieli maistaa tuota paistosta, mutta ei vaan nyt saa leipoa...ei sit millään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne niin makoisia! Se on just se kun leipoo tai tekee jotain niin sitähän sitten tulee mussutettua.. Mutta hyvää oli koita vkl herkuksi :)

      Poista
  4. Itse myös ilolla omista omppu sadoista nautiskellut tän viikkoa , onneksi kaikki ei kypsy samaan aikaan ;)
    Itellä myös eka työviikko loman jälkeen, vaikka lomailu on IHANAA niin arjen rytmikin on tavallaa niin tutun turvallista ja syksyn alkaessa pääsee nauttimaan kunnolla kynttilöistä ♥
    Iloa sinunkin viikkoosi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppusato on huippua <3 Meille tuli omista pienistä puista viime vuonan hurjasti omppuja mutta nyt vain muutama. Onneksi on lainapuut ;) Tsemppistä töihin loman jälkeen <3

      Poista
  5. Herkullisia kuvia!
    Ja aivan ihanat nuo omppukorit <3

    Kiitos reseptistä,täytyy leipasta joku luvallinen hetki ;)

    Mukavaa viikkoa ystäväinen <3

    VastaaPoista
  6. Herkulliset kuvat, namskis!
    Itsekin sain maistaa eilen oman omppupuun omenia ensimmäisen kerran. :)
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Hyvälaatuisen näköisiä punaposkia ...

    VastaaPoista
  8. Oi, että näyttää hyvältä omput ja piirakka :)

    VastaaPoista
  9. Nam, mitä kuvia! Omput on kyllä herkkua, eka kaurapaistos on täällä paisteltu jo. :)

    VastaaPoista
  10. Tätä ei ollakkaan vielä tälle syksylle tehty!:) Tuo on kyllä herkkua!

    VastaaPoista
  11. Oi, miten ihania omppusia! Mä odottelen että kotimaiset omput tulee kauppaan myyntiin, sitten pyöräytän ihan varmasti piirakan, vaikka olenkin kevennyskuurilla. :)

    VastaaPoista