19. joulukuuta 2018

Joulu keittiössä


Viisi yötä jouluun on ja nyt täytyy sanoa, että joulua ja sen tuomaa lomaa odottaa
jo aika paljon. Mutta eipä ole enään montaa aamua herättävänä ja sitten saa pätkän
huilia. Meillä on koko perheellä välipäivät vapaat. Joulu sattuukin nyt mukavaan
aikaan, sillä muutamalla vapaapäivällä saa pitkän loman. Leivoin eilen saaristolais-
leipiä ja vitsi miten hyvä tuoksu niistä tuleekaan! Keittiö taitaa olla kodin jouluisin
paikka muutenkin. Punaisen väriä, havuja ja Mailegin tonttuja. Onkos teillä
jouluisin tietty perinteinen joulumeny? Meillä on aika perinteinen mutta ehkä jotain
kivaa extraa olisi joulupöytään laittaa. Löytyisikö mitään hyviä vinkkejä esim.
salaatteihin tai jälkiruokiin? 
















 Täällä onkin lapsilla loppuviikon muuttuneet aikataulut koulussa. Tänään
menevät kaikki kolme vasta ysiltä ja täällä hiljaisuudessa ehtii olla tovin ennen 
töihin lähtöä. Illalla on alakoulun joulujuhla ja nuo koulun juhlat ovat aina niin
koskettavia. Hämyinen tunnelma, laulut ja lasten mukavat esitykset.

Mukavaa päivää sinulle!


2 kommenttia:

  1. Meidän perinne jälkiruoka jouluna, Viktorian hyytelö (Viktorian kiisseli) molempia nimiä käytetään. Netistä löytyy ohjeita. Puolukkakastikkeen tai vadelmakastikkeen keralla nautitaan. Vuonna 1993 joululehdestä nappasin ohjeen Anu Pentikin joulusta. Nykyisin netissä on useita ohjeita tästä Englannin kuningatar Viktorian ohjeesta. On todella vanha ohje, meillä tykätään tästä :) Joulunodotusta Tepa

    VastaaPoista