6. syyskuuta 2011

Ompun tuoksua

Mummulan omppupuista tuli satoa yllinkyllin. Omat pienet puut tuottivat muutaman kymmenen omppua joista osa tippui jo liian aikaisin pois jalkapallon ansiosta, sitä kun meidän pihalla pelataan innokkaasti ja omppupuuiden väli tuntuu olevan just hyvä maali :)


Ompuista onkin syntynyt monenmosita herkkua. Toki ovat oikein hyviä ihan sellaisenaankin ja paljon tulee popsittua kuoret päällä vain. Eilen tein herkullista omena-kaurapaistosta kera reilun tujauksen kanelia sekä vaniljakastiketta. Poristelin myös omppuja hilloksi ja tässäpä ohjetta jolla tein viime vuonna ja silloin ainakin maistui hyvältä!


Omppuhillo

2kg omenoita (8l)
1dl vettä
1kg hillosokeria
1rkl kanelia
(Itse en tänä vuonna laittanut kanelia, meni ilman kanelia paremmin kaupaksi)

- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pieni lohkoiksi.
- Mittaa kattilaan vesi ja omenenlohkot. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes kattilasta alkaa nousta vesihöyryä. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kaneli.
- Keitä hilloa hiljalleen silloin tällöin sekoittaen. Aikaa kuluu n. 30min.
- Kun hillo on valmista niin hienonna se sauvasekoittimella.
-Purkita hillo kuumennettuihin purkkeihin.


Nyt meillä ompun tuoksu on jo taka-alalla kun uunista leijailee pullan tuoksu. Pienemmän jauhopeukalon kanssa innostuttiin leipomaan.

Mitä parhainta tiistaita jokaiseen tupaan ja ei muutakun omppuhilloilemaan jos satoa tulee :)