13. syyskuuta 2011

Pienesti syysistutuksia pihamaalle

Hiljalleen syys alkaa näkyä myös pihamalla. Jotkin perennat vielä kukkivat mutta kesäkukat ovat hiljalleen laitettu tältä kesältä pois. Lukuunottamatta kesähuonetta jossa vallan vielä kukkii kauniisti pihalta siirretyt valkoiset ja vaaleanpunaiset petuniat sekä pelargoniat. Istutuspöydälle hieman callunaa, hopelankaa, syklamia ja vielä melko hyvänä pysyneet muraatit. Maksaruoho kukkii komeasti ulkona ja kukkasia onkin nyt niin sisällä kuin ulkona koristamassa.Tulppaanien sipulit odottavat istutusta. Vaaleanpunaista, valkoista ja hennon vihertäviä.. Hei kertokaahan miks mun viime syksynä istutetut tulppaanit eivät keväällä alkaneet kukkimaan? Kasvoi pienet varret ja pienet nuputkin mutta eivät koskaan auenneet kukkaan? Erikoista musta.. onko muilla ollut samanmoista?


Esikoinen lähti naapurin kyydissä eskariin, on muuten loistavaa kun naapureissa samanikäisiä ja kimppakyyti toimii! Me pienemmän kanssa suunnataan naapuriin aamukaffelle. Nämä kiireettömät aamut ja aamukahvittelut ystävien kanssa on kylläö huippu kivoja!

Mukavaa päivää!


Ja pssst... pysykäähä kuulolla sillä pian on luvassa arvontaa :)

Syyskuussa blogi täällä bloggerin puolella täytyyää 1v ja mahtavasti uusia lukijoitakin on liittynyt mukaan joten siinnähän sitä syytä onkin :)

13 kommenttia:

 1. Kauniita asetelmia! Meillä oli tulppaanien kanssa sama juttu vikka toissa kesänä kukkivat tosi upeana, outoa tosiaan !
  Mäkin olen pitkällä saikulla, ja vaikka muuuten liikkuminen on vähän rajotettua niin aamulla on niin upea nautiskella kiireettömyydestä :)
  Iloa päivääsi ♥

  VastaaPoista
 2. Kioja istutuksia.
  Linjoilla pysytään ja seuraillaan! ;)

  VastaaPoista
 3. Oi miten kauniita asetelmia ja kukkasi sinulla.
  en tiedä tulppaaneista, mutta olisivatkohan olleet jotenkin huonolaatuistia, mulla kävi silleen, että olin ostanut useamman dahlian juurakon, valkoista, vaalenpunaista ja tummaa punaista..yhtään vaaleanpunaista ei tullut vaan kaksi VALTAVAA KELTAISTA...kääk, meinasi mennä aluksi pasmat ihan sekaisin,mutta nyt ovat kyllä aika pirtsakan näköisiä puutarhassa.
  Oi, arvonta , ihanaa..pitää olla kuulolla.

  Lämpöisin syysterveisin
  Tuija

  VastaaPoista
 4. Kerran olen laitellu tulppaanin sipuleita ja ihan surkeloisia olivat kun esille työntyivät...Luotan vakkaasti helemililijaan :)

  VastaaPoista
 5. Ihania syksyisiä asetelmia:-)
  Minä olen kuullut , että jos maa on liian tiivis, ne ei jaksa välttämättä nousta ylös tai kukkia. Minä kokeilen nyt niin, että laitan vähän hiekkaa istutuskuoppiin.

  Tiistai terkuin
  Arja

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania syys-istutuksia :)

  Mukavia rauhallisia kotipäiviä ja aamukaffeja sinne <3! Voi kun mä olen kade ;)

  VastaaPoista
 7. Itse olen lykännyt sipuleiden sekaan sipulikasveille tarkoitettua ravinnetta ja oikein komeasti ovat tulppaanit kukkineet, kannattaa kokeilla! Tulppaaninsipulit ei myöskään ymmärtääkseni pidä talvimärkyydestä, eli jos vaikka sattuisivat teillä olemaan sellaisessa paikassa? Arvauksia nämä vain ovat...

  VastaaPoista
 8. Ihania istutuksia!

  Arvontaa odotellessa...:)

  -Riikka-

  VastaaPoista
 9. Hyvännäköisiä kukkajuttuja.Lähdenkin tänään kukkakauppaan hakemaan meillekkin pientä piristystä pihalle,kun kaikki alkaa olla kuolettuneita kesän jäljiltä.Nautitaan syksystä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos tästä inspiraatiosta, ehkä omakin piha kaipaisi kipeästi jotain syksyisempää. Sade on piiskannut ainokaisen kukkasenkin ruokottomaan kuntoon.

  Ihania päiviä!

  VastaaPoista
 11. Käypäs kurkkamassa minulla on blogissani sinulle jotakin...

  VastaaPoista
 12. Kiitos vinkeistä! Täytyy koittaa. JA Willwnmiina, kiitos ja kumarrus :) Tuon pian tänne!

  VastaaPoista
 13. Tuo sun istutuspöytä on täydellinen.

  VastaaPoista