6. syyskuuta 2011

Ompun tuoksua

Mummulan omppupuista tuli satoa yllinkyllin. Omat pienet puut tuottivat muutaman kymmenen omppua joista osa tippui jo liian aikaisin pois jalkapallon ansiosta, sitä kun meidän pihalla pelataan innokkaasti ja omppupuuiden väli tuntuu olevan just hyvä maali :)


Ompuista onkin syntynyt monenmosita herkkua. Toki ovat oikein hyviä ihan sellaisenaankin ja paljon tulee popsittua kuoret päällä vain. Eilen tein herkullista omena-kaurapaistosta kera reilun tujauksen kanelia sekä vaniljakastiketta. Poristelin myös omppuja hilloksi ja tässäpä ohjetta jolla tein viime vuonna ja silloin ainakin maistui hyvältä!


Omppuhillo

2kg omenoita (8l)
1dl vettä
1kg hillosokeria
1rkl kanelia
(Itse en tänä vuonna laittanut kanelia, meni ilman kanelia paremmin kaupaksi)

- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pieni lohkoiksi.
- Mittaa kattilaan vesi ja omenenlohkot. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes kattilasta alkaa nousta vesihöyryä. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kaneli.
- Keitä hilloa hiljalleen silloin tällöin sekoittaen. Aikaa kuluu n. 30min.
- Kun hillo on valmista niin hienonna se sauvasekoittimella.
-Purkita hillo kuumennettuihin purkkeihin.


Nyt meillä ompun tuoksu on jo taka-alalla kun uunista leijailee pullan tuoksu. Pienemmän jauhopeukalon kanssa innostuttiin leipomaan.

Mitä parhainta tiistaita jokaiseen tupaan ja ei muutakun omppuhilloilemaan jos satoa tulee :)

8 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja varmasti herkullista hilloa :)

    VastaaPoista
  2. Meillä vielä roikkuu omenat puussa, pitäis kiivetä tämän ison mahan kanssa alimmille oksille ja heilutella vähän puita jotta lapset sais kerätä sadon sankoihin.. ;)

    VastaaPoista
  3. Ompuista syntyy kyllä ihania syysherkkuja, ja toki ovat hyviä sellaisinaankin :) Suloisia hillopurkkeja! Jospa innostuisi tuolla ohjeellasi itsekkin hilloa vääntämään.

    Mukavia kotoilupäiviä sinne :)

    VastaaPoista
  4. Kauniita hillopurkkeja! Tänä vuonna minun hillonkeittelyni saa jäädä vähemmälle, äitini hoitaa sen homman ja tekee samalla meillekin.
    Ihana tuo omenatölkki tuossa ylimmässä kuvassa, tulee niin kivan syksyinen olo :)

    VastaaPoista
  5. Meilläkin ollaan ihan omppujen lummoissa...Aina vaan jaksaa taivastella satoa ja ihanata näkyä kun puita tiirailee :)

    VastaaPoista
  6. Oih miten voin tuntea tuon omenaisen tuoksun...mistä ihmeestä saisin hillokärpäsen puremaan Hovin emäntääkin. Omenoitakin olisi omasta takaa. Ihania nuo lasipurkit!

    VastaaPoista
  7. Omppuhillo ja lätyt on ihan parasta! <3

    VastaaPoista
  8. kiitos ohjeesta täytyypä kokeilla T. Jaana

    VastaaPoista