22. toukokuuta 2013

Kasvun ihmeitä

Moikkis!

Oli pakko tehdä pikainen postaus kun tämän huushollin todellinen viherpeukalo (jolla on näiden hommien kans peukalo keskellä kämmentä) eli minä oon saanut jotain kasvamaan lasten avustuksella :D Nämä jos mitkä ovat positiivisia onnistumisen tunteita herättäviä.. Persiljat, salaatit ja muutama yrtti ovat kasvaneet mukavasti! Samoin eilen siirrettin siemenestä kasvatetut kurkuntaimet kesähuoneeseen ja tomaatintaimet odottavat vielä sinne pääsyä!  Hiljalleen olen niitä ulkoiluun totuttanut.


Mulla on sellanen vika, että laittelen noita siemeniä turhan paljon kasvamaan ja nyt niistä on vähän ylitarjontaakin. Onneksi papalla on iso kasvihuone joten pääsevät sinne kasvamaan! Siemenistä laittelin kasvaan myös paria kukkaa mutta niistä ei kyllä tullut mitään! Yhtä siementä laitoin suoraan kukkapenkkiin ja sieltä kyllä jotain on alkanut nousemaan. Kai se on näissäkin hommissa maltti valttia ja sitkeesti pitää vain yrittää niin saapi ehkä näitä onnistumisen kokemuksia :)


Onkos teillä tapana itse kasvatella kasveja tai kukkasia?

11 kommenttia:

 1. Minulla on tuo sama tauti - malttamattomuus. Mä en aina jaksa katsella niitä multaruukkuja, kun sieltä ei heti nouse vihreetä :)

  Kukkapenkkiin heitän välillä siemeniä, nyt laitoin pari pussia herneitä pihan perälle, saas nähdä nouseeko ne sieltä.

  Tuo kyllä varmasti palkitsee, kun kasvatus onnistuu. Tälläiselle hätähousulle se vaan tuntuu välillä olevan mahdoton tehtävä ;)

  VastaaPoista
 2. On se tosi palkitsevaa, kun alkaa nousta itse kylvetyistä siemenistä taimia. :) Tänä vuonna menin itse hiukan helpommalla ja ostin valmiina taimina vihervitriiniin vihreätä. :) Saa nähdä tuleeko satoa.

  Mukavia kasvatteluhetkiä! <3

  VastaaPoista
 3. Juu, on tapana! Joka kevät pitää kauheella vimmalla laittaa kaikenmoista kasvamaan ja onhan se mukava sitten syksyllä syödä ne muutama tomaatti mitä sattui tulemaan :D Hah, välillä suorastaan huvittaa joka keväinen intoilu kun sitä satoa ei kuitenkaan vielä ikinä ole tullut kehuttavasti ;)

  Toivottavasti onnistut kasvatuspuuhissa!

  VastaaPoista
 4. Entisenä maatalon tyttönä, olen suhteellisen surkea kasvattaja. :D Hihih* Ei vaiteskaan, vaikka olisi peukalo keskellä kämmentä, aina kannattaa yrittää. Suuri se on ilo pienestäkin kasvusta. Mulla on ollut tomaatin taimet jo kohta viikon verran kasvihuoneessa, ihmeestikin tarenneet. Chiliä sinne vein myös. Tänään istutin ruukkuihin salaattia, kun kasvimaan muutos on kesken. :)

  VastaaPoista
 5. Tottahan toki....tänä vuonna laitoin krassia ja mustasilmäsusannaa...ja paprikoita...:)

  VastaaPoista
 6. Meikäläisellä on intoa enemmän kuin taitoa. Siemeniä kylvettiin juu, ja hekumoin ajatuksella rehottavista basilikapuskista. Mitä vielä! Muutama hassu hentoinen taimi parilla lehdellä varustettuna kitkuttelee hengissä. Muut on kuolo korjannut. :)
  Mut mua ilahduttaa, että edes joku on onnistunut! Se kertoo sen, että niistä siemenistä on siis kuitenkin mahdollista saada jotain aikaan. :)

  VastaaPoista
 7. Anoppi hoitaa sen vaativamman alkuosuuden kasvatuksesta ja mä sitten koitan kastella ja syödä ;) just pistin sieltä saadut yrit ulkoiseen ensimmäistä päivää. Otin kyl sisälle vielä yöksi kun ovat kasvihuoneessa saaneet majailla

  VastaaPoista
 8. Joo, ja nyt se vaan lähti käsistä x)
  http://avonminttu.blogspot.fi/2013/05/arvonta-muistutusta-ja-taimeilua-ja.html

  VastaaPoista
 9. Juu, ei ihan heti kannata luovuttaa, joten onnea jatkokasvatukselle! Tuleehan sitä itsekin kylvettyä, aiemmin lähinnä kesäkukkia, mutta tänä vuonna sain kauan odottelemani hyötytarhan ja vihanneksiakin olisi toiveissa.

  VastaaPoista
 10. Itse olen vielä toistaiseksi tyytynyt törkkimään kaupasta ostettuja yrttipuskia multaan. Joskus vielä aloitan ihan siemenestä asti! On siinä vaan oma tunnelmansa. :)

  VastaaPoista
 11. Ei kestä pinna odotella, joten valmiilla mennään ja keskitytään pitämään ne hengissä! ;)

  VastaaPoista