6. joulukuuta 2010

Itsenäisyyspäivä


Itsenäisyyspäivä laittaa aina miettimään sodassa olleita. Etenkin omaa jo taivaan enkelinä olevaa pappaa joka Suomea oli aikoinaan puolustamassa. Pappa usein kertoi sota-ajoista. Kyllä silloin on olleet kovat ajat! Näihin aikoihin vie mielikuvissa miehen suvun puolelta tehty kirja johon laiteltu sodan aikoina kirjoitettuja kirjeitä.
Kuin
ka kaikki on ollut epävarmaa ja pelottavaa..

Joulun tuoksu kantautuu saunasta ja pian löylyt kutsuvat! Lähden sytytteleen ulos paljon kynttilöitä. Ollaan lasten kanssa jäädytelty jäälyhtyjä piha täyteen. Saunassa käydään ennen juhlavaa päivällistä. Illalla tietty katsellaan linnanjuhlia, juodaan glögiä sekä napostellaan juustoja. Niin ja nautitaan olosta ja toisistamme! Ai niin ja jännitystä riittää myös..nimittäin kaksi rakasta ystävää on viimeisillään raskaana. Sopivat keskenään tälle päivälle treffit synnärille, hih! Vauvauutisia odotellessa :)

Ilman heitä - selvinneitä, jostain sieltä, puhuisimme nyt vierasta kieltä. Ilman heitä, joiden ristit ovat puuta, olisi arkipäivä kuudes joulukuuta. Hyvää, rauhallista ja tunnelmallista Itsenäisyyspäivää!

13 kommenttia:

 1. Mun molemmat paapat on tuossa sodassa taistelleet ja siitä selvinneet...Eipä sitä nykyajan ihminen ymmärrä millaista on silloin ollutkaan, paljon juttuja paapat kertoivat. Nykyään molemmat jo haudassa.
  Ihanan kuuloinen ilta tulossa teille!
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Hyvää Itsenäisyyspäivää sinne. Isäni ikäluokkaa on meillä kiittäminen Itsenäisestä Suomesta tänään.
  Tänään on suuri Juhlapäivä!

  VastaaPoista
 3. Hyvää Itsenäisyyspäivää teillekin!

  VastaaPoista
 4. Kaikki kiitos heille, omillekin papoilleni ♥
  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 5. Samoin itsekin tänä päivänä etenkin miettii sota ajan eläneitä ja sitä kauheutta mitä ovat joutuneet kokemaan. Omat ja miehen isovanhemmat ovat sota aikana eläneet nuoruuttaan.
  Samanlaisia perheitä kuin nytkin mutta niin julmassa maailmassa naiset ovat lapsia kasvattaneet ja pitäneet tätä maata myös omalta osaltaan pystyssä.
  Ajattelin tänään lukea hetken tänä syksynä ilmestynyttä kirjaa "Me puolustimme elämää", joka kertoo naiskohtaloista sota aikana.
  Kiitollisuus on tunne jonka tahdon tänään muistaa nostaa mieleen ja rintaan.

  Rauhallista itsenäisyyspäivän iltaa! Aika samanlaiset kuviot illaksi täälläkin :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää!
  Mukavan kuuloinen juhlapäivä teillä! :)

  VastaaPoista
 7. Oma famuni, vielä elossa, oli Lottana ja sodassa olivat myös fafani (joka kuoli aikoinaan joulukuun kuudes) ja äitini isä, kumpikin siis jo tuolla jossain... Kun kävin muutamia vuosia sitten katsomassa Lotta -elokuvan niin koko ajan ajattelin famuni sinne, hiljaiseksi vetää.

  Ihanaa itsenäisyyspäívän iltaa!

  VastaaPoista
 8. Sauna, päivällinen, linnanjuhlat...kuulostaa hyvältä :) Aika monella vissiin on jotain perinteitä näin itsenäisyyspäivänä.

  VastaaPoista
 9. Mukavalle kuulosti teidän eilinen päivä! Meillä ei sen kummempia perinteitä ole päivälle, katseltiin telkasta juhlia ja kynttilöitä poltimme.

  VastaaPoista
 10. Niinpä, minäkin näin sopivasti viime viikolla unta,että oltiin sodan keskellä...ei aavistustakaan miksi sellaista unta näin,mutta venäläiset kuitenkin hyökkäsivät(tosin töissä oli käynyt aikaisemmin armeijan miehiä ostamassa käsineitä)

  VastaaPoista
 11. Kaunis, herkkä itsenäisyyspäivän postaus! Ja voi, kuinka mukavalle kuulostikaan juhlintanne :)

  Joko on vauvauutisia kuulunut? Vauvat ne saavat kyllä aina pään jotenkin sekaisin. Mieheni ei voi ollenkaan käsittää, miten voin olla aina yhtä innoissani vauvauutisista ;)

  VastaaPoista
 12. Kiitti tytöt! Niin se on taas yks itsenäisyyspäivä takanapäin..mukava ja leppoinen päivä oli!

  Iida Emilia, ei oo vielä kuulunut..kyllä on jännää :) Mä oon kans ihan onnesta soikeena aina vauvauutisista, ne on vaan niin ihania!

  VastaaPoista