10. tammikuuta 2016

Siemennäkkäri


 Pakkaspäivinä on erityisen mukava leipoa. Täällä onkin lähes joka päivä
uuni lämmennyt ja ollaan syöty tuoretta leipää. Eilen testasin tehdä ekaa
kertaa siemennäkkäriä. Oli muuten varmaan eka kerta ikinä kun tuli ostettua
noita siemeniäkään. Vasta tänään, yön yli kuivuessaan näkkärin maku
oli edukseen. Lapset eivät rohjenneet maistamaan, näyttää kuulemma
linnun ruualta ;) Ulkoilun päätteeksi maistui hyvin kuuman kaakaon kanssa.
Kaakaot vaahtokarkeilla maistui myös lapsille, yllättäen.




Ohjeen näkkäriin nappasin Kinuskikissan sivuilta. Kaikki
ainekset tosiaan vain sekoitettiin keskenään, levitettiin ohueksi (n.30x40cm)
levyksi pellille. Sitten uuniin paistumaan 175 asteeseen n. 25min ajaksi.
Näkkäri kannattaa leikata heti uunista tullessa sen ollessa lämmintä.






Neiti lähti ekkua kertaa virallisille kaverisynttäreille, kyllä oli onnellinen
typy. Miesväki meni luisteleen ja mä kuuntelen vain takan ritinää. 
Taidan tehdä lättytaikinan odotteleen kotiin palaavia.


Mukavaa iltaa!