21. joulukuuta 2016

Pähkinäkola


Karkkien tekeminen on hauskaa puuhaa. Aina pieni jännitys on kyllä,
kuinka tulee onnistumaan. Useat kuitenkin ovat helppoja tehdä, kunhan tekee
ohjeen mukaan niin harvoin epäonnistuu. Daim-suklaata olisi kiva myös
koittaa tehdä, toinen kaveri vinkkasi siitä. Rockyroad kuuluu myös meidän
perheen jouluun, maistuu ihan jokaiselle!




Tänä vuonna ystävä vinkkasti pähkinäkolasta, sitäpä tein satsin
 viime viikonloppuna. Ja ai, että tuli hyvää! Tekeminen oli helppoa, kunhan
malttoi tarpeeksi kauan keittää. Tässäpä ohjetta myös teille, muokkasin
alkuperäistä ohjetta hieman.

 

Pähkinäkola

2 dl kuohukermaa
2dl siirappia, tummaa tai vaaleaa
2dl sokeria
4dl paahdettuja suolapähkinöitä
2 rkl voita 
1/2tl leivinjauhetta 

Sekoita kerma, siirappi ja sokeri kattilassa. 
Anna kiehahtaa ja sekoittele välillä. Keittämisessä 
meni n. 20min. Massa on valmista, kun tipautat pienen
pisaran massaa kylmään veteen ja pisara pysyy yhtenä.

Paahda suolapäkinät nopeasti kuivalla paistinpannulla.
Sekoittele pähkinöitä kokoajan.

Lisää valmiiseen massaan suolapähkinät, voi ja leivnjauhe.
Sekoita tasaiseksi. 

Laita massaa pieniin vuokiin tai levitä leivinpaperin päälle
 ohueksi levyksi. Anna massan jäähtyä kokonaan ja 
pieni karkkilevy veitsellä.




Makeaa Joulun odotusta!