Tein viikonlopun synttäreille ensimmäisen onnistuneen Britakakun ikinä. Useamman
kerran olen kokeillut, mutta aina lopputuloksessa on ollut jotain pielessä. Mutta nyt
onnistuin, jes! Tuoreet mansikat sopivat kesäiseen britakakkuun loistavasti. Tällä kertaa
mansikoiden kaverina oli lemon curd, joka antoi kivan raikkaan maun. Tomusokeri sekä
muutama mansikka kera orvokkien koristi kakkua. Ja pionit- niihin en kyllästy koskaan.
Kestävät yllättävän pitkään maljakossa ja on mukava seurailla, kun hiljalleen avautuvat.
Britan ohjeen sain leipuri ystävältäni Talo Tähtitaivaan alla (IG löytyy samalla nimellä)
kiitos siitä vielä kovasti. Herkullista ja tällä ohjeella onnistui erittäin hyvin! Jaan
ohjeen tännekin (lupa kysytty), sillä se keräsi paljon kyselyitä Instagramissa.
Mansikkainen Britakakku
Pohja:
150g pehmeää voita
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
2dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1 1/2dl maitoa
Marenki:
4 valkuaista
2dl sokeria
3/4dl mantelilastuja
Täyte:
Lemoncurdia
2.5dl kerma tai vaniljavaahtoa
tuoreita mansikoita
- Valmista pohja vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri
- Sekoita keltuaiset joukkoon hyvin vatkaten
- Sekoista leivinjauhe jauhoihin ja lisää vuorotellen taikinaan maidon kanssa
- Levitä taikina uunipellille
- Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset hyvin, lisää sokeri vähän kerralla. Vatkaa
marenki kovaksi vaahdoksi.
- Levitä marenki taikinapohjan päälle ja ripottele marengin päälle mantelilastut
- Paista 175 asteessa 25-30 min uunista riippuen
- Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen saman kokoiseen osaan
- Levitä kermavaahto (johon lemoncurd sekoitettu) pohjan päälle sekä
laita reilusti tuoreita, pilkottuja mansikoita kermavaahdon päälle
- Nosta toinen puoli pohjasta täytteen päälle. Ripottele pinnalle tomusokeria
ja koristele brita halutessasi
Eilinen Sunnuntai aamu oli ihanan kiireetön. Ehdin selailla Prahan matkakuvia läpi
ja totesin jälleen, että oli se kyllä kaunis kaupunki. Ai että! Kuvien katselun lomassa
maistui pala britaa sekä tuore kahvi. Brita kostuu jääkaapissa ollessa ja minusta oli
jopa parempaa seuraavana päivänä leipomisesta. Vuoden alussa vaihdettiin kahvinkeitin
uuteen, mustaan Moccamasteriin. Alkoi vanha keitin vedellä viimeisiä.
Nyt on kevään synttärijuhlat juhlittu. Piirakkakausi alkaa olla ovella ja vuorossa
ovat ensimmäisenä raparperit. Eiköhän tuota viikonloppuna leipasta jo ensimmäinen
raparperiherkku taikka kiisseli. Niin ihanan kesäistä on kyllä!
Ulkona paistaa kauniisti ilta-aurinko ja lämpöasteitakin on vielä +18. Kesäisinä
iltoina ei malttaisi käydä nukkumaan. Voisin kiertää loputtomiin puutarhassa ihastellen
tuota niin kaunista vihreyttä ja luonnon puhkeamista kukkaan. Ihana Toukokuu!
Kauniita unia!
kerran olen kokeillut, mutta aina lopputuloksessa on ollut jotain pielessä. Mutta nyt
onnistuin, jes! Tuoreet mansikat sopivat kesäiseen britakakkuun loistavasti. Tällä kertaa
mansikoiden kaverina oli lemon curd, joka antoi kivan raikkaan maun. Tomusokeri sekä
muutama mansikka kera orvokkien koristi kakkua. Ja pionit- niihin en kyllästy koskaan.
Kestävät yllättävän pitkään maljakossa ja on mukava seurailla, kun hiljalleen avautuvat.
Britan ohjeen sain leipuri ystävältäni Talo Tähtitaivaan alla (IG löytyy samalla nimellä)
kiitos siitä vielä kovasti. Herkullista ja tällä ohjeella onnistui erittäin hyvin! Jaan
ohjeen tännekin (lupa kysytty), sillä se keräsi paljon kyselyitä Instagramissa.
Mansikkainen Britakakku
Pohja:
150g pehmeää voita
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
2dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1 1/2dl maitoa
Marenki:
4 valkuaista
2dl sokeria
3/4dl mantelilastuja
Täyte:
Lemoncurdia
2.5dl kerma tai vaniljavaahtoa
tuoreita mansikoita
- Valmista pohja vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri
- Sekoita keltuaiset joukkoon hyvin vatkaten
- Sekoista leivinjauhe jauhoihin ja lisää vuorotellen taikinaan maidon kanssa
- Levitä taikina uunipellille
- Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset hyvin, lisää sokeri vähän kerralla. Vatkaa
marenki kovaksi vaahdoksi.
- Levitä marenki taikinapohjan päälle ja ripottele marengin päälle mantelilastut
- Paista 175 asteessa 25-30 min uunista riippuen
- Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen saman kokoiseen osaan
- Levitä kermavaahto (johon lemoncurd sekoitettu) pohjan päälle sekä
laita reilusti tuoreita, pilkottuja mansikoita kermavaahdon päälle
- Nosta toinen puoli pohjasta täytteen päälle. Ripottele pinnalle tomusokeria
ja koristele brita halutessasi
Eilinen Sunnuntai aamu oli ihanan kiireetön. Ehdin selailla Prahan matkakuvia läpi
ja totesin jälleen, että oli se kyllä kaunis kaupunki. Ai että! Kuvien katselun lomassa
maistui pala britaa sekä tuore kahvi. Brita kostuu jääkaapissa ollessa ja minusta oli
jopa parempaa seuraavana päivänä leipomisesta. Vuoden alussa vaihdettiin kahvinkeitin
uuteen, mustaan Moccamasteriin. Alkoi vanha keitin vedellä viimeisiä.
Nyt on kevään synttärijuhlat juhlittu. Piirakkakausi alkaa olla ovella ja vuorossa
ovat ensimmäisenä raparperit. Eiköhän tuota viikonloppuna leipasta jo ensimmäinen
raparperiherkku taikka kiisseli. Niin ihanan kesäistä on kyllä!
Ulkona paistaa kauniisti ilta-aurinko ja lämpöasteitakin on vielä +18. Kesäisinä
iltoina ei malttaisi käydä nukkumaan. Voisin kiertää loputtomiin puutarhassa ihastellen
tuota niin kaunista vihreyttä ja luonnon puhkeamista kukkaan. Ihana Toukokuu!
Kauniita unia!
Herkullisen näköistä ja ihanasti kuvattu :)
VastaaPoistaHerkkua se olikin,kiitos ❤
PoistaIhanaa herkkua mansikkabritakakku. Tiedän koska miniäni tekee sitä usein kun menemme heille. Hän tietää että se on mun herkkua, enkä itse sitä tee.
VastaaPoistaIhana miniä sinulla 😊
PoistaBritakakku on kyllä kesän parhaimpia herkkuja.. :)
VastaaPoistaSe on totta ❤
PoistaNam! Varmasti herkullista.
VastaaPoistaMistä tuo kuvissa vilahtava rikkasetti on?
Rikkasetti on ostettu Citymarketista 😊
PoistaKiitos vastauksesta. Täytyy katella jos löytyis.. uudelle setille ois tarve.
Poista