27. huhtikuuta 2020

Vappusima


Huomenet! Onko teillä tapana tehdä simaa vapuksi? Jos et ole mutta
mieli tekisi kokeilla niin ehdit vielä. Sima on super helppo vappujuoma!
Tein itse pienen erän jo aiemmin granaattiomenasimaa testimielessä ja
olihan hyvää ja väri nätti! Muun perheen toiveesta tein vielä perinteistäkin
simaa. Mutta siis sima ehtii valmistua huoneenlämmössä vapuksi jos
laitat sen tänään käymään. Joten nyt kun aikaa on niin kannattaa testata :)




Granaattiomenasima 
(ohje Dansukkerin sivuilta)

1 ison granaattiomenan siemenet + mehu
2 sitruunan mehu
 4l vettä
250g fariinisokeria
250g hienoasokeria
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

- Poista granaattiomenan siemenet isoon kulhoon ja lisää sitruunanmehu
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se siementen päälle
- Sekoita sokerit joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
- Liota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon
- Anna siman käydä päivä huoneenlämmössä
- Siivilöi sima ja pullota, laita 1tl sokeria sekä muutama rusina 
- Jätä valmistautuun huoneenlämpöön, jossa valmistuu 3 vrs:ssa
- Säilytä sima valmistumisen jälkeen huoneenlämmössä. Huom!
paine pullossa kasvaa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Jos teet
siman kuvankaltaisiin lasipulloihin niin kannattaa käymisen aikana 
avata korkkia muutaman kerran.






Sima kuuluu ehdottomasti meidän perheen vappuun. Vappuaattona pidetään
munkkitalkoot. Sokerimunkit on ihan parhaita! Tapaatteko te tehdä simaa
tai leipoa munkkeja vapuksi?

On muuten aivan ihanan pitkään kestänyt tuo jo toissa viikolla ostettu
kukkakimppu. Tuonut iloa ihan mielettömän paljon!

Nyt suuntaan ulos aurinkoon. Kivaa iltaa!


2 kommenttia:

  1. Täällä on tehty perinteistä simaa. En ole aiemmin tuollaiseen granaattiomenalla maustettuun simaan törmännytkään, taidankin testata kun tarvikkeetkin löytyy valmiiksi kotoa!

    VastaaPoista